19.12.05

50 år i kongressen

Kongresmedlem John Dingell, Jr. fra Michigan passerede i denne uge en milepæl, 50 års tjeneste i Repræsentanternes Hus.

Demokraten John Dingell der er 79 år gammel blev valgt til kongressen tilbage i 1955 i et suppleringsvalg til at efterfølge nyligt afdøde John Dingell, hans far, der havde passet på distriktet i den sydvestlige del af staten siden marts 1933.

Han har i sine 50 år i kongressen arbejdet utrætteligt for traditionelle demokratiske mærkesager som eksempelvis et momsfinansieret sundhedsvæsen og patientrettigheder, men ikke mindst har han været en glimrende repræsentant for bilindustrien i Detroit.

Højdepunktet i Dingells parlamentariske karriere var da han i 1981 blev formand for Huset Energy and Commerce Committee, et formandskab han sad på indtil Republikanerne vandt flertallet i 1994.

Der er også lidt konservatisme gemt i husets længst siddende, han var tilhænger af Vietnam-krigen frem til 1971, National Rifle Association giver han hvert år karakteren A+ for sin modstand mod "Gun Control" og i 60’erne var han modstander af at ”busse” sorte skolebørn rundt til de hvide skoler.

Rep. Dingell er på nuværende tidspunkt det medlem af kongressen der har siddet i tredjelængst, kun overgået af Carl Vinson fra Georgia og Jamie Whitten fra Mississippi. Men det er kun et spørgsmål om at Dingell skal blive genvalgt to gange mere før at han overgår dem begge.

John Dingell (oprejst) sammen med direktøren for General Motors og skuespilleren Verne Troyer, kendt som Mini-Me i filmene om Austin Powers.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, politikerne over there, eller i England for den sags skyld, holder unægteligt noget længere end herhjemme. Der er vist eksempler på folk, der har siddet næsten 60 år i kongressens kamre sammenlagt.

Spørgsmålet er vel om det er positivt, at folk på over 80 søger genvalg. "Lad nu de unge komme til"-holdningen gælder vist ikke i de amerikanske partiforeninger.

Lad os i det mindste ikke håbe, at Svend Auken lader sig inspirere af folk som Dingell, Robert C. Byrd og Winston Churchill. 35 år er vist mere end nok.

Vh.
Uffe