5.1.08

Wyoming Republican Caucus - Fest uden gæster

I nat holder Wyomings Republikanske Parti deres caucus. Det er der ikke rigtigt nogen der interesserer sig for. Derfor bliver aftnens afstemning en fest uden gæster. De politiske ledere i USA’s mindste stat (målt på indbyggertal) havde ellers håbet at de ville kunne tiltrække medier og kandidater i samme omfang som Iowa og New Hampshire ved at rykke deres caucus helt frem i front.

Den fremrykning er i modstrid med partiets regler om at Iowa og New Hampshire skal være først og det kommer til at koste Wyoming halvdelen af deres i forvejen meget, meget lille delegation. Wyoming har 14 delegerede i alt, men kan altså kun få lov til at sende halvdelen til konventet i september. En regel som også kommer til at gå ud over New Hampshire (fordi de har rykket deres valg med fjorten dage), Michigan, South Carolina og Florida.

Det er ikke kun mig der synes det har været en tåbelig beslutning. En leder i Wyoming Tribune-Eagle (delstatens største avis) skriver:

"It never made much sense for Wyoming's Republicans to do this, and it was a clear demonstration of this state's inferiority complex. The party has been acting like the kid who is waiting to be chosen to play ball: "Pick me! Pick me!" Surely everyone has better things to do than this."

Det er kun få kandidater (Romney, Fred Thompson og Duncan Hunter) der rent faktisk har været på besøg i staten og det tyder ikke på at nogen af dem vil være i delstatshovedstaden Cheyenne i aften.

Der er heller ikke blevet lavet nogen meningsmålinger og der er ikke nogen indikationer på hvem der vinder eller står godt.

Wyoming er en økonomisk konservativ stat, men man er ikke ligeså religiøs her som eksempelvis i syden – i virkeligheden en kombination der passer godt til en jeg-hader-staten-som-pesten-type som Ron Paul fra Texas, men også McCain eller Romney kunne havde gode muligheder her. Ikke mindst kan Romney sætte sin lid til at 11 % af indbyggerne er mormoner.

Det er usikkert hvor mange der dukker op til aftnens caucus, men hvis det er mere end 10.000 bliver jeg overrasket.

Demokraterne i Wyoming har først caucus 8. marts.

Fact om Wyoming

Indbyggere: 515.000. Blev optaget som den 44. stat, 10. juli 1890.

Statens primære indtægtskilder er turisme og minedrift. Der er anseelige forekomster af olie, naturgas og uran i Wyoming. Den store turismeindustri i Wyoming skyldes ikke mindst nationalparken Yellowstone der hvert år tiltrækker tre millioner turister.

Hovedstad: Cheyenne (indbyggertal 55.000)

Statens mest kendte politiker er vicepræsident Dick Cheney, der var kongresmedlem fra 1979 til 1989 samt den tidligere republikanske senator Alan K. Simpson der var whip i 80’erne og som var en potentiel vicepræsidentkandidat tilbage i 1988.

Wyoming har demokratisk guvernør Dave Freudenthal (den eneste David blandt guvernører og senatorer...) men to republikanske senatorer, Mike Enzi og John Barrasso og republikansk kongresmedlem Barbara Cubin.

Ingen kommentarer: