15.1.08

Arkansas uden republikansk modkandidat

Senator Mark Pryor (D-AR) havde i 2002 ikke overvældende problemer med at slå daværende senator Tim Hutchinson (R-AR) der havde gjort det svært for sig selv ved at lade sig skille fra sin kone og gifte sig med en staffer. Pryor, der er søn af tidligere Arkansas-senator David P., sejrede med 53 – 47 og blev den eneste demokratiske udfordrer det år, der slog en siddende republikansk kandidat.

Dermed er Mark Pryor for første gang på valg i 2008 og i øjeblikket ser det overraskende godt ud for den 45-årige Demokrat. Han har nemlig ikke nogen modkandidat hvilket er højst overraskende for en i den situation, historien viser nemlig at senatorerne er nærmest fuldstændigt umulige at komme af med efter det andet valg.

Den Republikanske partiformand i Arkansas, David Milligan, regner ikke med at der dukker en seriøs kandidat op og forklarer det bl.a. med at Pryor allerede har samlet 4,4 million $ sammen til sin kampagne.

Det er godt for Demokraterne der dermed kan bruge ressourcerne på at vinde valg og forsvare udsatte partifæller på kortet, ikke mindst i Louisiana hvor det på nuværende tidspunkt ser ud til at senator Mary Landrieau er den mest udsatte.

Demokraterne mener selv at de har gode muligheder for at vinde senatspladser i Colorado, Oregon, Virginia, Minnesota, New Hampshire, New Mexico og Maine.

Umiddelbart er min vurdering, at de tre republikanere Sununu (N.H.), Smith (Ore.) og Collins (Maine) ser ud til at overleve, til gengæld virker det som om kampen allerede er overstået (og vundet) for Udall-fætrene i Colorado og New Mexico og at tidligere guvernør Mark Warner ikke kan hentes i Virginia.

Tilbage er så Norm Coleman i Minnesota som stadigvæk ikke ved hvem han skal møde af Demokraterne Al Franken eller Mike Ciresi. Meningsmålingerne mellem de tre viser alle sammen meget, meget tæt løb.

Republikanerne har udover Louisiana, måske muligheder i New Jersey overfor den alt andet end populære Frank Lautenberg. Det er på forhånd en valgkamp der er svær for Republikanerne, de skal forsvare 24 sæder (mange af dem er dog i Syden) mod Demokraterne der kun skal forsvare 12.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg tror mange demokrater, herunder Chuck Schumer i DSCC, går og ærger sig over, at de ikke har fået rekruteret stærkere kandidater i Minnesota. Al Franken er for kontroversiel og for venstreorienteret til at vinde mod Coleman.

Anonym sagde ...

Som jeg ser det, har problemet været at DFL er voldsomt venstreorienteret og det skræmmer de moderate kandidater væk. F.eks. er der ikke den store grund til at en Norm Coleman skulle presses over til GOP, men hans karrieremuligheder udover sin borgmesterpost var vist stærkt begrænset hos Demokraterne.

Om Al Franken er for venstreorienteret, det mener jeg faktisk ikke, det store spørgsmål er nok om han kan lave transformationen fra komiker til politiker på den korte tid.