3.1.08

Tom Lantos stopper

Mens alle politiske øjne er fokuseret på Iowa og primærvalgene har Kongresmedlem Tom Lantos (D-Calif.) valgt at indstille karrieren efter næsten 30 år i Kongressen. Det kaliforniske kongresmedlem og formand for Udenrigsudvalget er blevet ramt af cancer og har besluttet sig for ikke at genopstille til en 15. periode i Huset.

Tom Lantos er 79 år gammel og kongressens eneste Holocaustoverlever. Han blev født i Budapest i Ungarn og deltog under 2. verdenskrig i den ungarske modstandsbevægelse mod den nazistiske besættelse. Efter krigen kom han til USA, blev tog en Ph.d. i økonomi. i 1980 blev han valgt til kongressen og han er blevet genvalgt lige siden.

Ungarsk-fødte Lantos er en god bekendt af Danmark, hans datter, Katrina Sweet, har været ambassadørfrue i Danmark og adskillige unge danske studerende har været praktikanter på Lantos' kontor som en del af Humanities in Action-programmet.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Stakkels Lantos. Jeg var praktikant på hans kontor i år 2000. Jeg håber, at han overvinder sygdommen. Han havde ellers lige fået formandskabet for det kongresudvalg, der interesserede ham mest.