15.1.08

LA: Endnu en republikaner forlader kongressen

Kongresmedlem Richard H. Baker (R-LA) træder tilbage som kongresmedlem for at blive direktør for brancheorganisationen for de såkaldte Hedge Funds (investeringsforeninger), den samme industri som han gennem de sidste mange år har reguleret som medlem af Financial Service Committee.

Baker, 59, blev første gang valgt til Repræsentanternes Hus tilbage i 1986 og er i gang med sin 11. periode. Han er Republikanernes nummer to i Financial Service Committee (efter Alabamas Spencer Bachus) og har været formand for den sub-committee som dækkede aktiehandel og forsikringsvirksomhed.

Baker forventes at forlade kongressen i starten af februar måned.

Baker var udsat for en del (fortjent) kritik, da han efter orkanen fortalte en gruppe lobbyister: ""We finally cleaned up public housing in New Orleans. We couldn't do it, but God did.".

En afløser for Baker i Louisianas 6. distrikt skal nu findes ved et suppleringsvalg som vil blive afholdt engang senere i foråret. Det 6. distrikt, der dækker delstatshovedstaden Baton Rouge, er et forholdsvis konservativt distrikt.

Bakers beslutning kommer i kølvandet på at kongresmedlem Jim McCrery, en veteran også i sin 10. periode og republikanernes førstemand i den magtfulde Ways and Means Committee, i sidste måned annoncerede at han stoppe til november.

Louisianas delegation i kongressen har også lige måtte sige farvel til Bobby Jindal der er blevet guvernør og det demokratiske kongresmedlem William Jeffersons politiske karriere har været ganske død siden FBI fandt bunkevis af dollars i hans kummefryser.

Det er kun tre år siden at senator John Breaux og kongresmedlem Billt Tauzin stoppede efter sammenlagt 57 års ”service” i kongressen.

Alt i alt mister fattige Louisiana omkring 100 års værdifuld anciennitet på ganske kort tid (Ikke et dårligt argument for senator Mary Landrieu når hun skal overbevise vælgerne om at sende hende tilbage til en tredje periode…) og de fleste eksperter regner også med at staten minimum mister et kongresmedlem når befolkningstallet skal gøres op i 2010.

Ingen kommentarer: