6.1.08

Spændingen stiger i Ole' Miss

Mens verdens øjne er fokuseret på New Hampshire stiger spændingen om hvem der skal være den næste senator for Mississippi. Staten skal ud i et speciel election for at finde en afløser for Trent Lott der sagde farvel nytårsdag for at blive lobbyist.

Statens tidligere guvernør Ronnie Musgrove (D) har nemlig spillet sig selv på banen som kandidat og han skal nu møde den midlertidige senator Roger Wicker (R) som er blevet udpeget af guvernør Haley Barbour (R) som Lotts afløser.

Mississippi er heavy republican territory men valget skal komme inden for de næste fire måneder og det giver alt andet lige Ronnie Musgrove den fordel af han i forvejen er kendt i hele staten, mens Roger Wicker ikke er særlig kendt uden for sit eget distrikt.

Mississippi gav George Bush 59 % af af stemmerne mod Kerrys 39 % og det giver alt andet lige Republikanerne en fordel, men demokraterne i staten er ikke Massachussetts-liberals og det er nok ganske udelukket at Obama, Clinton eller Edwards vil komme på besøg og "hjælpe" der partifælle.

Fordi det er et special election vil kandidaterne ikke stå med partifarve. Alt andet lige en fordel for Musgrove. En måling fra sidste måned viste dog at Wicker er favorit fra start, hvilket nok har været med til at sikre ham det midlertidige job til at begynde med. De seneste dage har dog vist at meningsmålinger skal tages med et gran salt inden valgkampen for alvor går i gang.

Ronnie Musgrove er 51 år og var guvernør i The Magnolia State fra 2000 til 2004. Han blev valgt i 1999 af Repræsentanternes Hus efter et valg hvor hverken han eller hans modkandidat opnåede at få mere end 50 % af stemmerne. I 2004 tabte han til Haley Barbour.

Roger Wicker er 56 år gammel og har været kongresmedlem siden 1995 hvor han afløste Jamie Whitten (det kongresmedlem der har siddet længst tid i kongressen: 53 år og to måneder! Tag den Svend Auken).
Wicker (og Whitten) repræsenterede det 1. distrikt der dækker den nordøstligste del af staten.

CQ skriver : "The 1st, which takes in the cities of Tupelo, Southaven and Columbus, was once a stronghold for Democrats, who represented the area for more than a century until 1994. Much like the state of Mississippi and the South in general, the 1st has trended Republican in recent years. District voters re-elected Wicker with 66 percent in 2006, and President Bush won re-election in the district with 62 percent in 2004."

Ingen kommentarer: