26.1.08

Endnu et republikansk kongresmedlem stopper

Kongresmedlem Dave Weldon (R-Fla.) meddelte fredag at han stopper til november. Weldon blev valgt til kongressen i 1994 fra det 15. kongresdistrikt der dækker et større velhavende, konservativt område ved Floridas atlanterhavskyst, lige sydøst for feriebyen Orlando.

- It has never been my intention to serve indefinitely. I always assumed that at some point I would leave and would be able to go back to my practice and have more time with my family ... This has been a tough decision for me. I have very much enjoyed my service, but I need to do what is best for my family now and be true to my heart’s desire, forklarede Weldon, der fortalte at han planlægger at tage tilbage til The Sunshine State og genoptage sin lægepraksis.

Som medlem af kongressens magtfulde Appropriations Committee har Dave Weldon bl.a. har siddet i den subcommittee der giver penge til NASA. Weldons store interesse for rummet viser sig bl.a. ved at han er co-founder og formand for Congressional Aerospace Caucus og han har desuden også et billede af en rumfærge i sin header på hans officielle hjemmeside (hvilket jo alt sammen er ganske belejligt når mange af hans vælgere er ansat på og omkring John F. Kennedy Space Center i Cape Canaveral). På billedet er det Dave Weldon (med gult/brunt/beige? slips) sammen med senator Mel Martinez (R-Fla.) (rødt slips) på besøg hos NASA.

Dave Weldon er det 22. republikanske kongresmedlem der vælger at stoppe ved dette valg, men hvor andre af hans snart pensionerede kolleger kommer fra moderate distrikter hvor der bliver tæt kamp om hvem der skal afløse dem, burde der ikke være problemer for Republikanerne med at holde det 15. distrikt på deres hænder, det bliver dermed den interne kamp hos Republikanerne der afgør hvem der bliver nyt kongresmedlem. I det 15. kongresdistrikt fik George W. Bush 57 % af stemmerne i 2004.

Ingen kommentarer: