14.1.08

Gode endorsements til Obama, knap så gode til Hillary

Hvis der var en direkte sammenhæng mellem endorsements og succes så ville Bracak Obama i den grad siges at være "on the roll". Weekenden gav nemlig tre pæne endorsements fra partiets mere konservative fløj.

Ikke mindst var det en stor overraskelse (for mig) at senator Ben Nelson fra Nebraska - den mest konservative demokrat i senatet - valgte at støtte Obama frem for Clinton. Ben Nelson er vist den eneste Demokrat i senatet der stolt har følgende citat fremhævet på sin hjemmeside: "“[Ben Nelson] is a man with whom I can work, a person who is willing to put partisanship aside to focus on what’s right for America.”. Ikke fordi der noget i vejen med ros, men fordi citatets ophavsmand er præsident Bush.

Måske mere end noget andet end understregning af at der rent politisk nok ikke er den store forskel på de to topkandidater.

Også to af partiets fremtrædende kvinder valgte håb frem for erfaring, guvernør Janet Napolitano fra Arizona og nyvalgte senator Claire McCaskill fra Missouri valgte at støtte Obama fremfor Hillary. Man behøver vist ikke være ekspert for at kunne tolke at det er et blow for Hillary-kampagnen der går benhårdt efter kvindestemmerne.

Chris Cillizza fra Washington Post skriver: "Napolitano's endorsement has literal and symbolic significance. As a popular western state governor, she could prove as an effective surrogate for Obama in Nevada's Jan. 19 caucuses.

Napolitano is also one of a handful of female governors in the country, and her decision to go with Obama could undercut Sen. Hillary Rodham Clinton's attempts to unify female elected officials behind her candidacy."

Hillary har på sin side også samlet et par endorsements op de sidste dage, men ikke helt i samme klasse. Således har Delawares guvernør Ruth Ann Minner, tidligere boligminister og borgmester i San Antiono, TX, Henry Cisneros (som vist nok er ham som West Wings Matt Santos er baseret på) samt Stamford, Connecticuts borgmester Dan Malloy der er lidt en spiller i Det Demokratiske Parti deroppe satset på Hillary.

De to kampagner er også røget voldsomt i totterne på hinanden over racespørgsmål, hvilket har fået kongresmedlem James Clyburn (D-SC) til at tage sin neutrale stilling op til overvejelse. Han er sur over at Clinton-kampagnen har været ude og negligere Martin Luther Kings rolle i borgerrettighedskampen. Hillary sagde at det krævede en præsident før at der rigtigt skete noget på den front - og så blev Clyburn, der selv er veteran fra borgerrettighedsbevægelsen, mopset. Det er derfor kun et spørgsmål om tid inden han officielt giver Obamas kandidatur sin velsignelse.

5 kommentarer:

Daniel Wilhelmsen sagde ...

Jeg troede at Santos var baseret på Obama.. ;-)

Uffe sagde ...

Jeg må medgive, at de konservative demokratiske endorsements til Obama også er kommet lidt bag på mig. Men mon ikke det til syvende og sidst også handler om, at Bill og navnlig Hillary simpelthen er for upopulære i de egne som disse demokrater repræsenterer.

Ben Nelson supports Hillary Clinton for President... Det lyder ikke helt rigtigt, vel?

David Garby sagde ...

Du har nok ret i at Hillarys upopularitet i The Heartland nok ikke skal undervurderes. Men hvis det er et valg mellem to onder, hvorfor så ikke bare sætte sig selv på sidelinien og støtte den partiet nu engang opstiller.

Uffe sagde ...

Men Obama har vel ikke nået at generere nogen særlig upopularitet endnu.

Lisa S sagde ...

En kalkule om, at Obama vil være nemmere at manøvrere med end Clinton, kunne vel også ligge bag de demokratiske endorsements...?