8.9.06

TN: Harold Ford kun eet point bag Corker

En meningsmåling fra Rasmussen Reports viser at Kongresmedlem Harold Ford Jr. (D-Tenn.) kun er eet sølle point efter den republikanske kandidat Bob Corker, den tidligere borgmester i Chattanooga. Det er usædvanelig gode nyheder, ikke kun for Ford der for to måneder siden var bagud med 12 %, men også for demokraterne hvis partiet skal vinde kontrollen med kongressen.

Målingen giver Corker 45 % og Ford 44 %.

Læserne af denne blog ved godt at Demokraterne i øjeblikket står med gode kort til at vinde senatssæder fra republikanerne i (tallene i parentes er fra pollster.com og er et gennemsnit af de sidste fem målinger) Pennsylvania (Casey +11 %) , Ohio (Brown +5 %), Montana (Tester +3 %), Missouri (McCaskill -3 %) og Rhode Island (Whitehouse +3 %) og dermed udligne GOPs flertal i senatet. Det er ikke nok til at fravriste udvalgsformandsposterne fra Republikanerne og der skal minimum en sejr mere til for at målet er nået plus at Menendez skal holde sædet i New Jersey og det er absolut ikke sikkert at han gør det.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg har tidligere udtalt mig meget kritisk om Harold Ford Jr.'s chancer for som sort politiker fra Memphis at vinde et state wide senatsrace i sydstaten Tennessee, og jeg regner da også stadig med at Corker vinder.

Imidlertid har Ford begået den genistreg at campaigne på det issue, hvor demokraterne normalt står dårligt, nemlig national sikkerhed. Ford vil simpelthen være "the national security candidate" i det valg. Hvis det lykkes ham at vinde vælgernes tillid på dette område vil han have rydet en stor sten af vejen i hans bestræbelser på at blive den første sorte mand fra syden valgt til senatet siden 1870erne.

På www.fordfortennessee.com kan nogle af Fords tv-reklamer om national sikkerhed ses, men de er ikke for sarte sjæle...

Uffe