27.9.06

McCain skal krones i Tvillingebyen

Den Republikanske partistyrelse offentliggør senere på dagen at Det Republikanske Konvent i 2008 skal afholdes i Minneapolis-St. Paul i delstaten Minnesota.

Dermed tabte New York City, Cleveland i Ohio og det fælles bud fra Tampa – St. Petersburg i Florida kampen om i fire dage at være centrum for hele verdens opmærksomhed og værtskabet for de titusindvis af delegerede, ansatte, frivillige og ikke mindst journalister der vil lægge en ganske anselig sum i kommunekassen, de lokaler myndigheder regner med et beløb på omkring 150 millioner dollars.

Konventet der skal afholdes fra den 1. til den 4. september 2008 vil blive henlagt til Xcel Energy Center i St. Paul der til daglig er hjemmebane for Ishockeyholdet Minnesota Wild i NHL. "The X" som centeret kaldes af fansne i området blev opført i 2000 og blev i 2004 kåret af sportskanalen ESPN som "best overall sports venue in the United States".


Sportsarenaen der i de fire dage vil være svøbt i red, white and blue (blot et kvalificeret gæt).

Det er første gang siden 1892 at Minnesota er vært for et konvent, det år var det Republikanerne (om Rumsfeldt var med er ikke helt sikkert) der genvalgte Præsident Benjamin Harrison som deres kandidat, Harrison der senere tabte valget til Grover Cleveland.

Valget af Minnesota understreger betydningen af The Upper Midwest som regionen med de tre battleground states Minnesota, Wisconsin og Iowa kaldes. Efter i mange år at have været et Demokratisk stronghold par excellence (Minnesota var den eneste stat der stemte på Mondale i ’84) er Republikanerne gang til gang kommet tættere på, og i 2004 vandt John Kerry kun med 3 %. Med valget af Twin Cities sikrer man sig en masse, gratis, presseomtale.

Demokraterne har endnu ikke valgt hvor de skal holde deres konvent og beslutningen kommer først senere på året, men som jeg tidligere har ytret er jeg ret overbevist om at Demokraterne skal til Denver. Demokraterne har tre byer på deres shortlist efter at New Orleans har trukket sit bud, de tre byer er New York City, Minneapolis-St.Paul og altså Denver.

Der bor 3,5 millioner mennesker i Minneapolis-St. Paul området og byen er vel mest kendt for sit footballhold med de meget grimme lilla farver, de to Minnesota-tvillinger Brendon og Brenda fra tv-serien Beverly Hills 90210 og en meget funky fætter ved navn Prince.

1 kommentar:

DanskPol sagde ...

Newt G. har IMO en mulighed for at spille sig selv på banen både som en markant højrefløjskandidat, en outsiderkandidat og eller en reformkandidat og hvis man ellers ser i feltet er der faktisk ikke så mange af dem, det er insidere og moderates, og alle meningsmålingerne viser jo at de Republikanske vælgere vil have en de kan stole på.
Der er givetvis mange Republikanske partiaktivister der gerne smider alt hvad de har i hænderne for at kæmpe for deres gamle champ. Jeg synes at "prøveafstemningen" (det er det en straw poll betyder) fra Minnesota med alt tydelighed bekræftiger det synspunkt. Newt kan på mange måder blive den kandidat i 2008 som Bill Clinton var i 1992, altså som ham som kommer med de nye ideer og et frisk pust udefra. Newt er heller ikke på nogen måder knyttet til Bush og det er nok en fordel,vil jeg tro.