9.9.06

Fagre nye kampagne-verden

PROVIDENCE, RHODE ISLAND - Her mindre end en uge før det republikanske primærvalg er Senator Lincoln Chafee blevet målet for en såkaldt paush poll der angriber ham for hans pro-choice holdning til abort.

En push poll minder om en telefonisk meningsmålingsundersøgelse, men man ringer folk op med det formål at angribe modkandidaten eller gøre for mere stemte for ens egen kandidat. Et af de mere kendte eksempler er den push poll som George W. Bush-kampagnen kørte mod John McCain i South Carolina. Her skulle vælgerne svare på om de blev mere eller mindre stemte på McCain efter de fik at vide at han havde et uægte barn og han vist nok slog sin kone.

Mere om push polls

Flere vælgere fortalte til avisen Providence Journal at de havde modtaget automatiske telefonopkald der spurgte om de havde tænkt sig at stemme i primærvalget og hvilken kandidat de støttede. Dem der svarede Chafee hørte herefter en detaljeret beskrivelse af en "partial-birth abort" som Chafee ifølge beskeden er tilhænger af.

Valgte man i stedet borgmester Steven Laffey blev man tilbudt et lift til sit afstemningssted.

Chafee-kampagnen har bedt Laffey om at tage afstand for de "beskidte tricks som bliver praktiseret på hans vegne af en gruppe der er organiseret på en måde så vælgerne ikke kan se hvem der står bag disse angreb."

Folkene i Laffey-lejren svarede tilbage at:
- Vi har aldrig hørt om denne organisation, vi har intet med dem at gøre, men vi vil gerne sige at denne form for taktik ikke hører hjemme i en politisk kampagne og vi vil opfordre enhver kampagne eller organisation til ikke at benytte den form for taktik, og det gælder også Chafee-kampagnen.


Gruppen bag telefonopkaldene kaldte sig Common Sense, og bliver af Chafees folk sat i forbindelse med organisationen Common Sense 2006, en organisation fra Ohio der også har kørt angreb mod demkraten Ted Strickland, der er guvernørkandidat i Ohio og pro-choice.

-

Denne post er baseret på en artikel af Katherine Gregg i Providence Journal. Det håber jeg ikke hun har noget imod. Tak til Uffe for tippet.

Ingen kommentarer: