11.9.06

McCain og Mitt Romneys kamp i Michigan

Chris Cillizza fra Washington Post har et meget informativt indlæg om de to republikanere senator John McCain (Ariz.) og guvernør Mitt Romney (Mass.), kamp eller kapløb om støtter i Michigan. Primærvalget i Michigan bliver den første tirsdag i februar og for både Romney og ikke mindst McCain er der rigtig meget på spil i den kriseramte, men dog stadig folkerige, industristat, og taberen af de to vil helt sikkert ikke have en kinamands chance for at sikre sig nomineringen.


John McCain, her i selskab med noget der ligner amerikanske soldater.

Forhåbningerne til John McCain knytter sig ikke mindst til det faktum at han vandt staten i 2000 selv om Bush på det tidspunkt havde alt momentum og mere eller mindre var sikker sejren. Mitt Romneys forhåbninger er anderledes familiært funderet, nemlig på at Romneys far, George Romney var en populær guvernør i staten fra ’63 til ’69. Rent faktisk vil det i 2008 være præcis fyrre år siden at George Romney tabte det republikanske primærvalg til tidligere kongresmedlem, senator og vicepræsident Richard Milhous Nixon!

"Helt ærligt Dick, du har ikke profilen til Mount Rushmore." siger Ronald Reagan til Richard Nixon mens George Romney (yderst til venstre) kigger på.

Begge de nuværende kandidater har allerede fået adskillige highranking tidligere Bush-støtter på holdet. Folk der har været med i det kæmpe netværk af fundraisere der har samlet millioner og atter millioner ind til Bush ved de to seneste valg, senest har McCain annonceret at Jim Nicholson, der var Bush Ranger, altså fundraisede mere end 200.000 $ i 2004, vil blive kasserer for kampagnen i Michigan.

Romney kunne for nylig annoncere at han havde en 75 mand stor ”Steering Committtee” der bl.a. bestod af den lokale Speaker of the House, kongresmedlem Joe Knollenberg og mere end 30 medlemmer af delstatsparlamentet.

Begge kandidater har endnu ikke officielt besluttet sig om de stiller op (muhahaha…), men det ville godt nok være skønne spildte kræfter for dem begge hvis de beslutter sig at droppe ud inden den første afstemning.

Ingen kommentarer: