25.9.06

Meningsmåling fra Iowa

Der er mindre end seks uger til midtvejsvalget, men i Iowa ser man allerede nu to år ud i fremtiden.

Des Moines Register har lavet en meningsmåling hvor man har stillet fire potentielle Republikanske præsidentkandidater op mod fire (tah-dah) Demokratiske kandidater. De otte er Rudy Giuliani, John McCain, Massachusetts-guvernør Mitt Romney og Bill Frist på den ene side og Hillary, Kerry, Edwards og Hawkeye-statens egen guvernør Tom Vilsack på den anden.

Resultatet bliver:

  • Giuliani slår alle fire Demokrater, Hillary med hele 19 % og Edwards klarer sig bedst og taber kun med otte.
  • McCain slår også alle sine fire modstandere, igen er Hillary den der får den største røvfuld 17 % og Edwards klarer sig bedst og taber kun med et enkelt procentpoint.
  • Romney slår Clinton med 4 % men taber til de tre øvrige.
  • Frist slår Hillary med en procent, men taber til gengæld med 15 % til Edwards.
Her en mere pædagogisk, grafisk fremstilling af resultaterne.

Det er i mine øjne godt nyt for både Giuliani og McCain, men den store vinder er udent tvivl Edwards der åbenbart hverken er ramt af "taber-syge" efter at have været på stemmesedlen i 2004 eller er gået i glemmebogen.

2 kommentarer:

Jarl Cordua sagde ...

Det er fanme interessant!
Jarl

DanskPol sagde ...

Hvis det ikke var, så brugte jeg sku' nok heller ikke helt så lang tid på det:-)
Jeg er faktisk selv meget overrasket over Edwards styrke, måske fordi han har fløjet lidt under radaren i medierne, men har åbenbart gjort et bedre indtryk hos vælgerne end man lige umiddelbart regnede med. Måske har jeg også set mig blind på et evt. race hos Demokraterne mellem Hillary Clinton, Mark Warner og Evan Bayh.