27.9.06

FL: Senatskandidat Harris kan koste flere Republikanere livet

Kongresmedlem Katherine Harris (R-FL) der har udfordret Senator Bill Nelson (D) kan blive et dyrt bekendtskab for Republikanerne. Det skriver TPMmuckraker. Ikke alene viser meningsmålingerne at Harris får en ordentlig øretæve af Nelson til november, nogle (blandt andet mig, sagde hunden) forudser at Nelson sejrer med over 60 % af stemmerne i en stat som Republikanerne har siddet tungt på i en længere periode.

Katherine Harris (t.v.) hilser på præsidenten, mens præsidentens bror ser til.

Men ikke alene taber Harris til Nelson, nu ser det også ud som om at det 13. kongresdistrikt, der dækker byen Sarasota og et område lige syd for Tampa, som Harris har repræsenteret siden januar 2003 kan falde i hænderne på Demokraterne. Den nominerede afløser for Harris, multimillionæren Vern Buchanan, er ifølge en intern Demokratisk måling bagud med otte procent i forhold den Demokratiske kandidat Christine Jennings i et område som ellers traditionelt har været Republikansk.

Også for guvernørkandidat Charlie Crist (R) kan Katherine Harris tilstedeværelse vise sig at være aldeles usundt for hans politiske karriere, for der er en meget velbegrundet og reel frygt for at moderate Republikanske vælgere giver Harris fingeren og bliver hjemme på valgdagen og det kunne ramme Crist der endnu ikke har kunne komme over de magiske 50 % i meningsmålingerne (der almindeligvis betyder at man som kandidat er rimelig sikker på at holde hjem). Valgkampen om at afløse den populære guvernør Jeb Bush (R) ligger i øjeblikket til Crist men den demokratiske kandidat, Kongresmedlem Jim Davis fra Tampa, er kun kendt af omkring 2 ud af 5 vælgere og derfor er der langt fra sikkert at The Sunshine State bliver på Republikanske hænder.

Gennemsnittet af den fem seneste målinger (se selv her) giver Crist et forspring på otte procent (48-40) og der er alt mulig grund til at forudse at det bliver tættere. For dem der synes det med pengene er sjovt så kan det lige nævnes at Crist, ifølge St. Petersburg Times 19. august, havde samlet lige omkring 13 millioner dollars sammen og havde 4,5 millioner tilbage, Jim Davis havde lidt under halvdelen tilbage, 2,35 millioner dollars mere præcist.

Guvenørkandidat Charlie Crist, hvis fremtoning og i hvert fald hårfarve leder mine tanker hen imod den fiktive Florida guvernør Ritchie, som udfordrede Præsident Bartlett i tv-serien West Wing. Jeg tror det er Anders Fogh der har tappet hans hårfarve.

Endelig kan Harris også påvirke resultatet i det 22. kongresdistrikt (der har omtrent samme geografiske placering nord for Miami, som Strandvejen har for København) hvor Kongresmedlem Clay Shaw (R) er ude i en meget, meget hård kamp mod sin Demokratiske udfordrer, Statssenator Ron Klein. Seneste måling har kun Shaw foran med sølle fire procent og han er derfor også dybt afhængig af at de moderate kommer til stemmeurnerne (og i tilfældet Florida, at de også får talt alle deres stemmesedler:-) til november.

Clay Shaw hvis fulde navn er Eugene Clay Shaw Junior er født i 1939 og har siddet i kongressen siden januar 1981. I 2000 blev han genvalgt med blot 599 stemmer, men blev efterfølgende redistricted og fik et lidt mere sikkert distrikt, som John Kerry dog vandt med 50-48 i 2004.

Hvis det lykkedes Demokraterne at vinde både guvernørposten og de to kongressæder må Katherine Harris være en oplagt kandidat til at lede Demokraternes præsidentvalgkamp i 2008 for det er da ikke mindre end imponenerende:-)

Ingen kommentarer: