11.2.08

Kongresmedlem Tom Lantos død

Kongresmedlem Tom Lantos (D-Calif.), den eneste Holocaust overlever der nogensinde har været valgt til kongressen, døde her til morgen, fortæller hans talsmand.

Tom Lantos blev 80 år gammel. Dødsårsagen skyldes cancer i maveregionen.

Jeg skrev et lidt længere indlæg om Lantos' karriere da han tidligere på året annoncerede at han ikke genopstillede.

Washington Post har en længere nekrolog om Lantos her.

Tom Lantos var formand for udenrigsudvalget i Kongressen og det ser ud som om at formandsposten overtages af kongresmedlem Howard L. Berman fra Californien.

Han er i hvert fald "next in line", men: "Berman, 66, currently chairs the Judiciary Subcommittee on Courts, the Internet and Intellectual Property, where he has devoted years to advancing intellectual property rights. He would have to relinquish that gavel to lead the full Foreign Affairs Committee.".

Israel behøver dog ikke frygte for markante ændringer i forholdet mellem USA og Israel, hvis Berman ikke har lyst, så er nummer tre i udvalget kongresmedlem Gary Ackerman fra New York også jøde. Det samme er i øvrigt nummer fem, seks og syv...

Tom Lantos har i 28 år repræsenteret sit San Francisco/San Mateo County-based distrikt i kongressen. Distriktet er et af de mest venstreorienterede og Demokratiske i hele USA og Republikanerne har større chance for at få valgt George W. Bush til borgmester i Teheran end at få valgt et medlem her.

Ingen kommentarer: