12.2.08

Mere på spil i Maryland

Dagens primærvalg i Maryland er ikke kun om delegerede til præsidentvalget, men også primærvalg til kongressen, kun til Repræsentanternes Hus da ingen af de to demokratiske senatorer Barbara Mikulski eller Ben Cardin er på valg i år.

Der er kampvalg i syv ud statens otte distrikter, bl.a. stiller Ron Paul-kulten op med kandidater i fem distrikter, men ingen af dem levnes de store chancer.

Marylands 4th - The Fighting Fourth!
Mest opmærksomhed er der dog rettet mod det demokratiske opgør i det 4. kongresdistrikt hvor 8th term kongresmedlem Al Wynn igen er oppe mod advokaten Donna Edwards, som han slog med bare tre procent for to år siden.

Begge kandidater er sorte, men Donna Edwards mener at Al Wynn er for meget establishment, ikke hård nok i sin kritik af præsident Bush og at han er en håndlanger for erhvervslivet. Det er et budskab der ligger meget i tråd med Obamas og det ventede rekordstore turnout i dag vil helt sikkert gøre en forskel.

De to kandidater har allerede postet en formue ind i valgkampen, bl.a. har fagforbundet SEIU postet næsten 900.000 $ i Edwards valgkamp, mens de traditionelt godt organiserede fagforeninger for lærere, politi og brandmænd støtter Wynn. Der er heller ingen grund til at spare en cent, vinderen af dagens valg er stensikker på at blive valgt i et distrikt der gav Kerry 79 % af stemmerne i 2004.

Det 4. distrikt: "Is located in the suburbs of Washington, D.C., and has the largest African-American middle class community of any Congressional district in the United States.". Distriktet har 57 % sorte indbyggere.

Marylands 1st - The Fighting First!
En næsten, men alligevel ikke helt, tilsvarende situation findes hos Republikanerne i Marylands 1. kongresdistrikt hvor kongresmedlem Wayne Gilchrest, et af de mest midtersøgende medlemmer af den republikanske gruppe, bliver udfordret fra fløjen, men heldigvis for ham har han en hel håndfuld modstandere, men de to mest fremtrædende er den konservative delstatssenator Andy Harris og en hovedrig forretningsmand E.J. Pipkin. De fleste regner dog med at de to vil splitte "the conservative vote"

Wayne Gilchrest, 61, er Vietnamveteran og en af de få konservative modstandere af Irakkrigen (hvilket har givet ham Ron Pauls endorsement), han er tilhænger af abort og en hel masse andre ting der får John McCain til at virke ganske højreorienteret. Det er ikke første gang at Gilchrest møder udfordring fra sit eget parti, det er faktisk nærmere reglen en undtagelsen for Gilchrest der første gang blev valgt i 1990.

Det 1. distrikt kan vist bedst betegnes som hvidt, veluddannet og velhavende og med et pænt Republikansk tilt, men uden at de derfor nødvendigvis abonnerer på kristen sydstatsfundamentalisme eller den økonomiske hyperliberalisme men finder ude vestpå. Det er pæne mennesker.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Men nu har den første demokrat i et competitive district valgt at trække sig. http://www.politico.com/news/stories/0208/8450.html

Så det er ikke kun republikanere, men hovedsageligt...