24.2.08

Kandidaten afgør om Iowa bliver rød eller blå

Om delstaten Iowa bliver rød eller blå på valgnatten til november har - ikke overraskende - meget at gøre med hvem Demokraterne har øverst på stemmesedlen mod republikaneren John McCain. Det viser en ny meningsmåling som just er blevet offentliggjort i Des Moines Register.

Barack Obama ville vinde Iowa sikkert hvis han er den demokratiske kandidat der stiler op mod McCain, det er i hvert fald det som vælgerne fortæller på nuværende tidspunkt. 53 % vil stemme på Obama og kun 36 % på McCain.

Men McCain ville vinde Iowa hvis Hillary Clinton er hans rival, 49 % ville stemme på McCain og kun 40 % på Hillary Clinton.

Meningsmålingen er den første af sin slags i Iowa der ventes at blive en vigtig kampplads til efteråret. Det er ikke så overraskende de uafhængige vælgere som har kastet deres kærlighed på Barack Obama.

Marylyn Sharpe, en uafhængig vælger fra Keokuk i det sydøstlige Iowa siger til avisen at hun vil stemme på Obama, men hvis Hillary Clinton bliver nomineret stemmer hun på MccCain.

- Den optimisme og det håb som Obama tilbyder er et friskt pust, ligesom det JFK tilførte landet, siger Sharpe, en pensioneret lægesekretær.

- McCain har mest erfaring, selv om jeg ikke er enig med ham i alt, men undskyld, jeg kan bare ikke lide Clinton-parret.

Meningsmålingen af 647 borgere fra Iowa der er sikre på at de stemmer i november har en fejlmargin på 3,9 %.

Ingen kommentarer: