12.2.08

Hillary vinder stensikkert nomineringen ... i 2048

Hillary Clinton må få sat en stopper for sit biologiske system for ny befolkningsfremskrivninger viser, at hun vil være helt sikker på at vinde nomineringen til Demokratisk præsidentkandidat i 2048.

Berlingske via Ritzau via Reuters skriver: "Amerikanere med helt hvid hudfarve kommer blot til at udgøre knap halvdelen af befolkningen i USA om lidt mere end 40 år. Til gengæld kommer andelen af amerikanere af latinamerikansk og asiatisk afstamning til at fylde mere på gader og stræder. Det viser en ny rapport fra forskere på Pew Research Center i USA.

I de næste fire årtier vil antallet af hvide amerikanere kun stige med fem procent og dermed blive en minoritet - om end den største af slagsen. Den latinamerikanske befolkningsgruppe tredobler sin størrelse og kommer til at udgøre knap 30 procent, mens antallet af indbyggere med asiatisk baggrund bliver fordoblet og kommer til at udgøre næsten 10 procent af befolkningen. Ganske som i dag bliver andelen af amerikanere med sort hudfarve på 13 procent."

Hillary Clinton har ind til nu vist stor styrke blandt den brune (latinos) og de gule (asians) vælgere, mens Obama har bedre fat i de sorte og hvide vælgere. I dag har ingen amerikansk delstat latinoflertal, men New Mexico er med 42 % hispanics den har den højeste andel, Texas er nummer to med 35 %.

Fremskrivningen tager vist ikke højde for at der meget snart bliver bygget en mur på tværs gennem Californien, Arizona, New Mexico og Texas langs grænsen til Mexico, at indvandringen fra Latinamerika kan aftage hvis de bliver lidt rigere dernede og at et regimeskifte på Cuba kan sætte en stopper for indvandringen i det sydlige Florida.

P.S. Politiken har en også historien på deres hjemmeside, her er overskriften: "Mindst halvdelen af amerikanerne er sorte i 2050". Det er vist kun i en radikal avis at 13 % kan udgøre et flertal, det kan sikkert også bare skyldes at den pågældende journalist der kopierer Ritzau-telegrammer ikke har fået gnedet søvnen ud af øjnene endnu.

Update: Journalisten har nu enten fået sin morgenkaffe eller har fået hjælp af en opmærksom kollega, overskriften er i hvert fald blevet rettet.

Kilde: Berlingske

4 kommentarer:

Unknown sagde ...

Men hvis New Mexico er den stat i USA med den største andel af latinos, så er det vel ikke sikkert at befolkningsfremskrivningen vil virke til Hillarys fordel. Obama og Hillary fik jo stort set lige mange stemmer her. Så Obama må da have fået fat i nogle af latino stemmerne.

Anonym sagde ...

CNN's exit poll viste at 35 % af vælgerne i det demokratiske primærvalg var latino og at de gav Hillary 62 % af deres stemmer.

http://edition.cnn.com/ELECTION/2008/primaries/results/epolls/index.html#NMDEM

Unknown sagde ...

Så hun sidder godt på latinoerne.

Jeg hørte for nyligt (jeg kan ikke huske hvor), at latinoerne i Texas var meget anderledes end dem i Californien og at det kunne være en fordel for Obama i Texas. Han kunne forvente at få en større andel af latinoerne i Texas. Jeg kan desværre ikke huske hvad forskellen på latinoerne var og hvordan det skulle hjælpe Obama. Har du hørt noget om det?

Anonym sagde ...

Nej, normalt så skiller man men tre grupper af latinoer: Mexicanere og mellemamerikanere (Nicaragua, Honduras, El Salvador etc.) som vælter op sydfra til CA, AZ, NM og TX, dårligt uddannende, fattige og med ekstremt lav stemmeprocent. Demokrater.

Cubans i FL, anti-kommunister, rimeligt veletablerede økonomisk og socialt. Høje stemmeprocent. Republikanere.

Puerto Ricans og Haitians i NY og NJ. Økonomisk på linje med latinoerne i Florida, men ikke så optaget af Cuba og er derfor Demokrater.

Desuden er der europæiske latinos, spaniere og portugisere, men de er ganske velintegreret og udgør som sådan ikke en voting bloc fordi de er så få.