11.2.08

Lange udsigter til næste Hillarysejr

Det går ned af bakke for Hillarys kampagne og som alle kan regne ud startede nedturen umiddelbart i timerne efter, at jeg havde skrevet at hun var så godt som sikker på at vinde. Et dødskys for enhver kampagne.

Weekenden viste med al tydelighed at Hillarys kampagne er i kæmpestore problemer og som et hvert fodboldhold i krise (bortset fra Brøndby IF) så valgte hun at fyre træneren, kampagnechef Patti Solis Doyle som er blevet skiftet ud med en tidligere topmedarbejder i Det Hvide Hus, Maggie Williams. Det er så spørgsmålet om det er "to little, to late".

Hillary Clinton har stadigvæk en marginal føring i antallet af delegerede, i følge CNN har hun 1148 og Obama har 1121, en føring som helt sikkert er væk onsdag morgen når der er blevet stemt i Maryland, Virginia og Washington D.C.. Tre stater hvor en blanding af mange sorte vælgere og mange højtuddannede i forstæderne til hovedstaden gør det nærmest umuligt for Clinton at vinde. Meningsmålingerne viser at Obama fører med mellem 10 og 20 % i Virginia, mens der er mere eller mindre dødt løb i Maryland, men at Obamas øjeblikkelige momentum nok skal sikre ham sejren, kan der ikke være meget tvivl om.

I District of Columbia er der ikke meget at komme efter for Hillary, 60 % af indbyggerne er sorte og resten er hardcore liberals med en college degree. Så resultatet vil være tre sejre til Obama og med et solidt flertal af de 238 delegerede der er på spil, så er han faktisk frontrunner.

Ugen efter, 19. februar, er der primærvalg i Wisconsin og (igen) i Washington State samt en caucus på Hawaii. Obama har vist sig stærk i midtvesten og vandt overbevisende partimedlemmernes opbakning ved caucus'en i Washington State. Hawaii er lidt et åbent spørgsmål, Obama har familiære rødder på Hawaii, men Hillary vandt et overbevisende af de gule vælgere i Californien. Hillary kan så og sige tabe 10-11 stater i træk inden hun har chancen for at vinde noget igen. Et slag på tasken så er hun bagud med omkring 150-200 delegerede på det tidspunkt.

4. marts er der primærvalg "Deep in the heart of Texas" og i "On the banks of Ohio", to stater med masser af Hillarys kernevælgere. Hispanics og blue collar arbejdervælgere. Der er desuden valg i Rhode Island og Vermont, førstnævnte ligger til Obama, mens Vermont er fyldt med tilflyttede New Yorkere, som lokalt kaldes "flatlanders".

Texas har 193 delegerede og Ohio har 141 delegerede, men selv marginale sejre vil kunne give kunstigt åndedræt til Hillarys kampagne og hvis hun ikke dropper ud efter 4. marts, så er der faktisk et par gode muligheder tilbage. Umiddelbart taber hun caucus'en i Wyoming 8.marts og primærvalget i Mississippi 11. marts, men så har hun seks uger ind til primærvalget i Pennsylvania 22. april.

Pennsylvania giver 158 delegerede og vinderen her, burde efter al sandsynlighed være være vinderen af nomineringen. Presset på at en af kandidaterne trækker sig vil i hvert fald være enormt.

Er der fortsat en konkurrence fortsætter primærvalgene ind maj måned. Valgene foregår i noget der, på nuværende tidspunkt, minder om Hillary-venligt miljø: Primærvalg i Indiana (72 delegerede) og North Carolina (115) stemmer 6. maj, West Virginia (28) den 13. og Kentucky (51) og Oregon (52) den 20.

Juni måned slutter af med de sidste tre afstemninger, primærvalg i Montana og South Dakota og caucus på Puerto Rico.

Fra Wikipedia: "Journalists at several news outlets indicate that in the tradition of the island's party politics Puerto Rico's 63 Delegates will all be awarded to a single candidate and not necessarily follow the majority of the popular vote. As indicated in Mr. Barone's piece this would give far and away the greatest single influence in the 2008 Primary to Puerto Rican party leaders with a 50% bigger disparity than the vote of California produced. However, the Puerto Rico Delegate Selection Plan shows that delegates are allocated similar to other state caucuses."

Er der ikke fundet en vinder der, vil det derefter være op til de superdelegerede at finde partiets kandidat. Demokraterne holder konvent fra 25.-28. august i Denver, Colorado og planen er at undertegnede vil være tilstede.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej, Lidt "off topic":

Du skriver i en blog-kommentar paa Berlingske, at Ron Paul har suspenderet sin kampagne. Kan du ikke give et lin, for jeg kan ikke se det andre steder?

Mvh Erik

Erik Kofoed sagde ...

...et LINK... Beklager.

Anonym sagde ...

Jo naturligvis, her:

http://politics1.com/blog-0208.htm#0211

Anonym sagde ...

Rigtig god gennemgang af de næste afgørende måneder frem til sent i April. Jeg vil dog sige at det trods alt stadig er Obama, selv hvis han vinder "Potomac Primary", som har den største kamp at kæmpe. Han skal simpelthen klare sig rigtig, rigtig godt i Texas og Ohio og det bliver meget svært for ham. Han skal til og fokusere på traditionelle demokrater, dvs. "blue-collar" og det stemmer næsten enstemmigt på Hillary og der er mange af dem i Ohio og ligesådan Pennsylvania d. 22 April.