25.2.08

For Hillary, sejre i Texas og Ohio er ikke nok

Der er efterhånden blevet skrevet meget om Hillary Clintons "firewall" i Texas og Ohio, men der er en tendens til at glemme at selv om hun vinder i de to stater - hvilket dag for dag virker mere og mere usandsynligt - så er hendes kampagne stadigvæk i dire straits. Reglerne gør det simpelthen nærmest umuligt for hende at nå at indhente Obama, selv om hun vinder i både Texas, Ohio og Pennsylvania.

I skrivende stund er hun bagud med 70 delegerede og regner man ikke de superdelegerede er hun bagud med 140, sidste uges primærvalg i Wisconsin endte med en sejr til Obama på hele 17 % (58-41), men når man ser på delegerede så gav det kun Obama en overvægt af delegerede på ti - 42 mod 32. Texas og Ohio er naturligvis større stater med flere delegerede, men der er vist ikke mange der på nuværende tidspunkt forventer at Hillary Clinton kommer i nærheden af at slå Obama med 15-20 %. Samme dag er der også primærvalg i Rhode Island og Vermont og selv om Clinton i øjeblikket fører i USA's mindste stat, så har Obama et 30 % forspring i liberale Vermont.

Så selv to-tre sejre ændrer ikke afgørende på stillingen og ugen efter Texas og Ohio går turen altså videre til caucus i Wyoming lørdag den 8. marts og primærvalg i Mississippi tirsdag den 11. marts, to stater som hvis de bare stemmer en smule som deres nabostaer vil ende med solide blowout victories til Obama.

Kan Obama fortsætte stimen fra Wisconsin så ender det helt sikkert også med at både Michigan og Florida får lov til at sende sine delegerede til konventet, deres stemmer vil nok ikke engang komme til at gøre udslaget.

Da jeg flere gange har gjort mig fuldstændig til grin ud i kunsten som spåmand så lader jeg en Hillary Clinton-støtte, tidligere viceguvernør i Maryland, Kathleen Kennedy Townsend, forklare hvad der er gået galt:

"Townsend said she expects Sen. Barack Obama to win the Democratic presidential nomination and that Clinton is finished. She believed that the Wisconsin results demonstrated that Clinton's coalition (voters over the age of 50 and those earning less than $50,000) had fallen apart. When asked why the Clinton campaign had failed, Ms. Townsend had plenty of opinions and she placed significant blame on Bill Clinton and his racially tinged statements in South Carolina. She also felt that Clinton made a tactical error in making "experience and inevitability" her central campaign themes. Townsend argued that Clinton had little more experience than Obama and far less than candidates such as Senators Dodd and Biden. Additionally, making the inevitability claim hurt her when she lost Iowa... Townsend then lamented Clinton's decision to go negative and question Obama's readiness. She said that she called the Clinton campaign and advised that they 'go out on a high note' but her advice was politely dismissed."

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Og Obama må også forventes at vinde North Carolina pænt stort. Se pollster.com

Og North Carolina har en hel del delegerede. Så det ser unægteligt svært ud for Hillary.

Unknown sagde ...

Apropos folk, der får svært ved at vinde, så ville jeg bare lige give jer et link til Huckabees optræden i Saturday Night Live. Han gør det godt, det er ret sjovt.

http://www.huffingtonpost.com/2008/02/24/snls-campaign-trail-fau_n_88160.html

Det er tredje video på siden.

Unknown sagde ...

Som jeg ser det nu kan Hillary kun vinde på en kontroversiel måde, der kun kan gavne republikanerne.

- Enten ved at få gennemtvunget at Michigan og Florida tælles med (højst kritisabelt f.eks. i Michigan var hun den eneste topkandidat på stemmesedlen)

- Eller ved at vinde stort blandt superdelegerede, da det ser meget svært ud for hende at vinde flertallet af pledge-delegates

- Eller måske har hun brug for begge dele.

Men selv hendes forspring hos de superdelegerede skrumper kraftigt. Se f.eks. http://demconwatch.blogspot.com/2008/01/superdelegate-list.html
Her er Clintons forspring blandt superdelegerede blevet halveret (fra lige under 100 til under 50) siden suer tuesday.

Mikael sagde ...

Jeg har aldrig forstået hvorfor Clinton lægger så meget vægt på sin "erfaring." Det er muligt, hun har besøgt 88 lande, men man får altså ikke me´gen udenrigspolitisk erfaring ved at klippe snore og besøge børnehaver, alt imens husbond drøfter alvorlige ting med værtslandets ledere.

Det tror jeg Demokraterne er ved at indse. Så hellere håbe på den genopstandne Messias.

Anonym sagde ...

Så skal der kraftedeme opdateres med et nyt indlæg, Garby.

Hvordan analyserer du situationen nu og det videre forløb efter Clintons comeback?