2.3.07

Obamas forfædre var slaveejere

Det har været oppe før, at Barack Obama ikke er "rigtig" sort, fordi han ikke har oplevelsen af slaveri og borgerrettighedskampen i familien, men historien har nu fået endnu et tvist efter at avisen Baltimore Sun har gravet frem, at Barack Obamas forfædre var slaveejere.

En søgning i arkiverne viser at Obamas tip-tip-tip-tipoldefar (yeps, ikke mindre), en mand ved navn George Washington Overall, var den stolte ejer af to slaver, der blev medtaget i folketællingen i 1850 i Nelson County, Kentucky. De samme papirer viser også at Obamas tip-tip-tip-tip-tipoldemor, Mary Duvall, ejede to slaver.

Selv om slaver var folk ejendom, blev de medtaget i folketællingen og de talte faktisk 3/5 når der skulle uddeles kongresmedlemmer - også selv om de ikke havde stemmeret (men det havde kvinder og børn jo heller ikke og de talte også med).

En talsmand for Obama afviste ikke "afsløringen" og sagde at senatorens forfædre er repræsentative for Amerika.

Der er ingen tvivl at denne historie, hvis den blive "spundet" ordentligt kan være med til at hjælpe Obama med at skaffe hvide stemmer i The Deep South. Omvendt er det nok ikke det der skaffer ham en endorsement fra Al Sharpton, Jesse Jackson eller James Clyburn.

Kilde: Baltimore Sun

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kan bloggens indehaver i den forbindelse afsløre om der på lederplan kommer en "endorsement for president" og i givet hvornår?

Vi læsere har vel krav på lidt kvalificeret vejledning i hvem vi skal holde med over there.

Garby sagde ...

Bloggens indehaver er ikke helt klar til at "committe" sig 100 % endnu. Men det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg vakler mellem Edwards og Obama.

Anonym sagde ...

Jeg synes, du burde vakle i retning af Obama :)

I hvert fald hvis du står mellem Edwards og Obama...Det er svært at sige om Edwards får momentum op mod primaries, men jeg holder stadig på Obama. Fantastisk kandidat, gode visioner for USA, og så symboliserer han (for mig) fremtiden. Modsat Clinton, som hørte 90'erne til...

Mvh Jacob Packert

Garby sagde ...

Min tvivl med Obama er om han ikke er en anelse for venstreorienteret.

Anonym sagde ...

Måske burde man anlægge en hel ny vinkel på spørgsmålet:

På grund af, at en præsident skal have 60% af stemmerne i senatet for at få lovgivning igennem, kan man ikke komme nogen vegne uden at kunne samarbejde med det andet parti. Vil gamle drenge i senatet som Trent Lott, Ted Stevens og Orrin Hatch tage en præsident alvorligt, der kun var på "visit" der i 4 år? Hvad med Edwards - vil han overhovedet få et ben til jorden i det selskab?

En ting er at vinde, noget andet er at få gennemført noget bagefter.