18.3.07

Kompromiskandidaten Fred Thompson?

De republikanske vælgere har gentagne givet udtryk for at de ikke er helt tilfredse med udbuddet at præsidentkandidater og derfor har mange talt om en kompromiskandidat. En af dem der er blevet spillet på banen er tidligere senator Fred Thompson fra Tennessee, der selv har indikeret at han er rimelig interesseret.

Han blev i denne uge endorsed af sin tidligere kollega Bill Frist og er efter sigende gået i gang med at stikke en finger i jorden for at se om han har en chance mod Giuliani, McCain, Romney og Gingrich.

Fred Thompson er i øjeblikket skuespiller og har en fremtrædende rolle i tv-serien "Law and Order" hvor han spiller en distriktsadvokat.

Fred Thompsons biografi er en interessant historie, han vil blive den første person i amerikansk politik der stiller op til præsident, efter at have spillet præsident i en film (Last Best Chance fra 2005). Thompson har også spillet stabschef i Det Hvide Hus, direktør for både CIA og FBI, admiral og senator.

Fred Thompson var berømt inden han fyldte 30, han var rådgiver for Republikanerne i Watergate-kommitten. Det var ham der ændrede historien, da han stillede Alexander Butterfield spørgsmålet: Var der et hemmeligt båndaflytningssystem i Det Hvide Hus. Butterfield svarede "Ja" og derefter gik der ikke lang tid før Nixon blev tvunget til at træde tilbage.

Efter opholdet i Washington tog han tilbage til Tennessee hvor han er opvokset og blev sagfører. Her førte han sag for en kvinde der hed Marie Ragghianti, der havde opdaget at staten guvernør havde solgt benådninger til forbrydere.

Det blev der selvfølgelig lavet en film om og Thompson blev spurgt om han ville være med til at caste den skuespiller der skulle spille ham, og efter et par dage hvor man uden held havde set på skuespillere, spurgte casteren om ikke Thompson selv ville prøve. Han fik rollen og overskyggede filmens hovedrolleindehaver, Oscar-vinderen Sissy Spasek. Det var i 1985.

I 1994 stillede han op til senatet, hvor han meget overbevisende slog demokraten Jim Cooper, i det suppleringsvalg der var blevet nødvendigt efter at Al Gore var blevet vicepræsident. Thompson blev uden problemer genvalgt to år senere. I 2002 besluttede han så for at stoppe og han blev afløst af partifællen Lamar Alexander.

Fred Thompson vil helt sikkert forsøge at fylde det tomrum der er til højre for McCain og Giuliani, og det er egentligt lidt morsomt for Fred Thompson tilhører Howard Bakers moderate republikanske skole. Thompson er også procesadvokat, ligesom bl.a. John Edwards, er er arg modstander af en reform af USAs berømte og berygtede skadeerstatningssystem - noget der er højt på ønskesedlen hos højrefløjen.

Sidst Republikanerne stillede med en skuespiller som præsidentkandidat gik det udemærket, men spørgsmålet er om Fred Thompson vil kunne gøre en forskel i primærvalgene.

3 kommentarer:

Uffe sagde ...

Indsent af Garby kl. 4:48 am. Den gode redaktør forstår virkelig at holde tungen lige i munden efter en glad aften på Toga. Eller hvad?

Garby sagde ...

Jeg forstår ikke hvad du taler om? Hvad er det der Toga?

Anonym sagde ...

Jeg har også hørt Scooter Libby støtter Thompson, og kan ikke vente til Thompson bliver præsident.
Så han kan benådes.

Nej seriøst det er en god endorsement.