27.3.07

Medarbejder i Senatet anholdt for våbenbesiddelse

En medarbejdere hos Senator Jim Webbs (D-Virg.) blev mandag arresteret af politiet i kongresbygningen for at besidde en ladt pistol og to fyldte magasiner.

Aviser skriver at pistolen tilhører senatoren, men hans kontor nægtede at besvare det spørgsmål.

Medarbejderen, som hedder Phillip Thompson, blev arresteret og tiltalt for at besidde en pistol uden våbentilladelse og for at hverken pistol eller ammunition var registreret, fortalte politiet i en meddelelse.

Pistolen blev opdaget i en røntgenmaskine ved et rutinecheck. Medarbejderen vil overnatte i spjældet og vil blive stillet for en dommer i morgen.

Phillip Thompson er tidligere marine-soldat og betegnes som en af Jim Webbs gamle venner.

I nogle tilfælde er det tilladt i staten Virginia, at bære et skjult våben.

Senator Jim Webb er pro-guns og fortalte i et interview i december måned, at selv om han ikke regelmæssigt var bevæbnet, så kunne han godt lide at have muligheden.

- Jeg sætter pris på muligheden for at forsvare mig selv, det kommer an på situationen. Men nej, jeg går ikke rundt med et våben på mig hele tiden, sagde han til avisen Richmond Times Dispatch.

Der er vist ikke meget tvivl om, at det nok ikke er særlig skadeligt for Jim Webbs videre karriere og mulighed for at blive genvalgt, at han lige kan minde vælgerne i det sydlige Virginia om at han overhovedet ikke er "Your Average Democrat". De vil nemlig også gerne have mulighed for at forsvare sig selv.

Kilde: Reuters

5 kommentarer:

Uffe sagde ...

På den anden side skadede det nok ex rep. John Hostettler i sit konservative Indiana distrikt, at han forsøgte at tage en ladt pistol med på en flyver. Det kan vel også blive for groteskt. Tabte gjorde han som bekendt.

Kan redaktøren oplyse om, hvordan højesteret vurderer den forfatningsgaranterede "right to carry" i forhold til eksemplevis D.C's meget restriktive våbenlovgivning?

Garby sagde ...

Desværre Uffe, den slags juridiske spørgsmål må jeg desværre melde pas på.

Anonym sagde ...

http://www.foxnews.com/story/0,2933,258067,00.html

Niels Lund sagde ...

@Uffe - Hoejesteret har ikke taget stilling til DC gun laws endnu, men de kommer nok til det om et par aar. Det var i district court, at DCs vaabenlove blev kendt grundlovsstridige i forrige uge. Kendelsen blev omgaaende appelleret, og derfor er det stadig ikke tilladt at baere vaaben i DC, selvom der er mange roedder der ikke bekymrer sig saa meget herom. Efter en tur i federal appeals court kommer turen til hoejesteret. Om nogle aar.

Washington Post har for nylig haft et par interessante artikler om manden der foerte sagen mod DC. Han bor selv i Naples, Fl, og ejer ikke selv et vaaben. Men det er jo princippet...

(http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/03/17/AR2007031701055.html)

Jeg tror ikke Webb faar problemer i Virginia. For det foerste var det jo ikke ham, der blev snuppet med skyderne - han var selv ude at rejse - for det andet er han lige blevet valgt for 6 aar, og for det tredie er det Virginia. Man bliver mindet om det, naar man koerer ud af Interstate 66 og passerer NRAs enorme hovedkontor (med tilhoerende skydebaner og The National Firearms Museum)...

Uffe sagde ...

Nej, problemer tror jeg heller ikke han ligefrem får. Jeg har bare svært ved at se, hvordan en sådan sag kan gavne ham. Selv de fleste NRA medlemmer kan vel se at ladte våben i kongressen ikke lige er sagen.

Tak for linksne.