20.3.07

Superfed Anti-Hillaryreklame

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er helt enig i at det et en lækker reklame. Men måske jeg ikke følger nok med, forstår jeg ikke helt referencen til den ellers utroligt ringe film. (ja bogen er fed).

Er Hillary fascist eller hvad er budskabet ?

Garby sagde ...

Jeg har læst to udlægninger af reklamen, enten at hun er fascist eller at hun er yesterdays news og at Obama på den anden side er den unge kandidat med nye ideer.

Niels Lund sagde ...

Reklamen er en spin over en banebrydende Apple reklame vist under Superbowl i 1984 (laeg maerke til det modificerede Apple logo til sidst, samt at damen med hammeren loeber med en Ipod). Saa udover referencen til Orwell, saa kan man maaske ogsaa udlaegge det mere afdaempet som at Hillary er Microsoft (dominerende, for masserne) og Obama er en Mac (det friske, nye pust).

Kasper Hyllested sagde ...

Helt enig, Niels.

Det er den mest legendariske Superbowl-reklame nogensinde, som i øvrigt kan ses her:

http://www.youtube.com/watch?v=OYecfV3ubP8

Og læse om her:
http://en.wikipedia.org/wiki/1984_(television_commercial)

De fleste amerikanere vil kunne huske og genkende denne reklame med det samme, og dermed alluderer den til kendt pop-kultur.

Jeg synes, det er ganske elegant, og hvis man tror på, at amerikanerne kan afkode budskabet som Niels analyserer sig frem til, så er det jo ganske god priming.

Men jeg undrer mig over, at negative campaigns allerede er så stærke så tidligt i et primærvalgsforløb. Det tyder på, at vi får nogle virkelig ondskabsfulde ting at se, jo tættere vi kommer på N.H. Primary.

Niels Lund sagde ...

@ Kasper: Apropos Apple reklamer, koerer der for tiden nogle forrygende Mac vs. PC reklamer herovre, med John Hodgman ("korrespondent" paa The Daily Show with Jon Stewart) som PCen. De er maaske ikke saa banebrydende som 1984-reklamen, men de er ret sjove. De findes paa http://www.apple.com/getamac/ads/

De bliver ioevrigt spaendende at se, om Edwards traekker sig senere i dag...

Kasper Hyllested sagde ...

Faldt lige over dette telegram:

Big Brother-video af Hillary stammer fra Obamas lejr

Den mystiske skaber af et videoindslag, som fremstiller den amerikanske demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton som en Big Brother-skikkelse, er ikke længere så mystisk endda. Manden arbejder for et konsulentfirma, som er knyttet til Hillarys værste rival i feltet af demokratiske præsidentkandidater, Barack Obama.
Det indrømmer han selv. Philip de Vellis hedder han.
De Vellis forlader som følge af episoden firmaet Blue State Digital, som har designet Obamas hjemmeside til valgkampen forud for præsidentvalget næste år.
I videoindslaget, som er tilgængeligt i videobasen YouTube på Internet, fremstilles Hillary Clinton på en kæmpemæssig skærm, mens tilhørerne er robotlignende. Budskabet er, at 2008 ikke skal blive ligesom skrækvisionen i George Orwells roman "1984".