2.3.07

Missouri-guvernør bliver udfordret af sine egne

Guvernør Ernie Fletcher fra Kentucky er USAs mest upopulære guvernør, takket være en meget grim korruptionssag og han bliver med alt sin sandsynlighed fyret af de republikanske primærvalgsvælgere inden valget senere i år. Samme skæbne ser nu også ud til at ramme Missouris republikanske guvernør Matt Blunt.

Det er statens finansminister Sarah Steelman, der opfører sig som om hun er klar til at udfordre Blunt - der er den guvernør der, efter Fletcher, har den laveste approval rating af guvernørerne. Steelman sendte i denne uge en pressemeddelelse ud hvor hun angreb Blunt-administrationen meget hårdt, på baggrund af en meget prekær sag om sexchikane.

Demokraterne har allerede en kandidat klar, statens justitsminister Jay Nixon, der er storfavorit til at vinde uanset hvem af de to som Republikanerne i sidste ende stiller op med. Og nej, Jay Nixon er ikke i familie med den tidligere præsident med samme efternavn.

Der er først valg i 2008, men på nuværende tidspunkt ser det ud som om at Matt Blunts kometagtige politiske karriere skal på vågeblus i nogle år.

Kilde: St. Louis Post-Dispatch

Ingen kommentarer: