28.8.06

Republikanere genindfører værnepligten

Værnepligten i Amerika blev officielt afskaffet i 1973 mens modstanden mod Vietnam-krigen var på sit højeste. Nu genindfører Republikanerne værnepligten til en endnu mere upopulær krig - nej, det er ikke Irak. Den republikanske partiledelse har tvangsudskrevet samtlige kampagnemedarbejdere øst for Mississippi-floden til 72 timers tjeneste for Senator Lincoln Chafee (R-R.I.) i den kommende uge op til primærvalget i USAs mindste stat.

Jeg har tidligere beskæftigede mig med det republikanske primærvalg i Rhode Island, der meget kort består i at den moderate Chafee er hårdt presset af den konservative borgmester Stephen Laffey og det pres er ikke blevet mindre af at Chafee efter sigende har fået klø i de debatter som de to har haft.

At blive udskrevet til at kæmpe Chafees krig må for mange republikanske partiaktivister føles meget ... mærkeligt og jeg tror mange af dem bliver nødt til at tænke på ting som mortgage, college tuition fee og gasoline prices mens de prøver at samle support for Chafee. Lincoln Chafee går nemlig, i modsætning til Borgmester Laffey, mere eller mindre ind for alt det som mange af dem bekæmper til dagligt når de prøver at slå demokraterne.

Der er endnu ingen billeder af republikanske partiaktivister der brænder deres draft notices, men de fleste regner med at epidemier, trafikpropper og lignende vil få flere af de indkaldte partisoldater til at misse deres fly til The Ocean State.

Ingen kommentarer: