7.8.06

De støtter Lieberman

Joe Lieberman er de seneste blevet beskyldt for at være Republican Lite, Democrat In Name Only, et gummistempel for Præsident Bush og mange andre ting. Venstreorienterede har gang på gang gentaget løgnen at de efterhånden tror det er sandt.

Jeg frygter for det demokratiske partis fremtid hvis Lamont vinder. Republikanerne vil kunne Lamonts sejr til at understrege deres pointe om at Michael Moore, Howard Dean-fraktionen i partiet har vundet og at der ikke længere er plads til moderate. Det sender et rigtig skidt billede af hvor demokraterne står på de hårde sikkerhedspolitiske spørgsmål og for kandidater der er ude i meget tætte valg i de mere konservative stater er det en mindre katastrofe. Det kan få konsekvenser i ikke mindst i forhold til senatsvalgene i Ohio, Missouri, Montana og Tennessee men måske endnu værre i mange kongresvalg over hele midtvesten og i syden. Jeg tror ikke at en Lamont sejr får folk til at stemme med fødderne og melde sig under GOPs faner, men jeg tror det skræmmer moderate vælgere væk.

Den holdning deles af rigtig mange valgte demokrater, også medlemmer af kongressen som er meget kritiske overfor Krigen i Irak og er væsentligt mere konfrontatoriske overfor Præsident Bush. Folk som Rep. John Lewis fra Georgia, en af veteranerne fra borgerrettighedsbevægelsen og en meget markant kritiker af Irak-krigen, Sen. Dan Inouye fra Hawaii der i en pressemeddelelse sagde:
- Jeg er meget bekymret over en trend i partiet. Det ligner det der er sket hos Republikanerne hvor et emne - såsom abort - er afgørende for om man er "et godt partimedlem.

Også den meget liberale senator Barbara Boxer har anbefalet at man giver Lieberman en periode mere. Hun besøgte Connecticut i sidste måned og sagde:
- Hvis du vil møde en leder på miljøområdet, en leder på alle de svære spørgsmål om abort, så har du en her.

Her er nogle af de andre demokrater der har været på kampagne med vicepræsidentkandidaten fra 2000.

Lieberman sammen med Bill Clinton.


Lieberman sammen med Colorados demokratiske senator Ken Salazar.

Lieberman sammen med Georgias tidligere senator Max Cleland.

Der er valg i dag og den sidste meningsmåling viste at Ned Lamont første med 51 - 46. Hvis Lamont vinder er det første gang der lykkes for de såkaldte Netroots at overføre buzz på nettet til rigtige stemmer inde i stemmeboksen.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Altså, undskyld David, men den har du fået galt i halsen: Det er da oven i købet en anelse usmageligt, at de demokratiske senatorer holder sådan sammen - de er selvfølgelig bange for at det er dem, der er en eller anden der stiller op mod næste gang.

En Lamont sejr vil øge det demokratiske turnout overalt i November, så det er på ingen måde en trussel. Tværtimod. Det kan være det første skvulp i en 1994-agtig tsunami.

Tag dine cues fra Rahm Emanuel i stedet for:

"Rep. Rahm Emanuel (Ill.), chairman of the Democratic Congressional Campaign Committee, said Friday he is not worried about the fallout from the Senate primary on House races, arguing that the message from Connecticut is that anyone supporting Bush's war policies is in deep trouble. "What's playing out here is that being a rubber stamp for George Bush is politically dangerous to life-threatening"
- Washington Post