3.8.06

GA: McKinneys modkandidat sponseret af Israel-lobby

Cynthia McKinney er kongresmedlem fra Georgia og er vel mest kendt i Danmark for hendes medvirken i en "dokumentarfilm" om Bush-familiens forhold til Carlyle Group hvor kvinden der får Mette Frederiksen til at virke rationel og tilbagelænet giver den fuld skrue. I USA kom hun, endnu engang, i mediernes søgelys da hun tilbage i marts angreb og slog en sikkerhedsvagt i kongressen der ikke ville lukke hende ind fordi McKinney ikke havde husket sin kongres-pin der ellers virker som adgangskort på The Capitol. McKinney brillerede efterfølgende ved at anklage vagten for racisme. Hun har også det kongresmedlem med den grimmeste hjemmeside.

Øverst er det kongresmedlem McKinney og nederst en tidligere Borgmester fra Springfield elller også er det omvendt.
Hun bliver nu udfordret i primærvalget af et lokalt "amtsrådsmedlem", county commisioner, Hank Johnson der står med gode muligheder for at slå den meget kontroversielle McKinney. Ved det indledende primærvalg fik McKinney 47 % mod Johnsons 44 % og de mødes nu i et runoff 8. august. Meningsmålingerne giver Johnson et forspring på omkring 15 %.

Avisen har set at Hank Johnson, der ikke er jøde, har fået mere end 30.000 $ for pro-israelske organisationer, næsten 25 % af alle de donationer han har fået siden primærvalget den 18. juli. Cynthia McKinney har med adskillige anti-semitiske udfald gjort sig lige så populær hos AIPAC og de andre pro-israelske lobbyorganisationer som George W. Bush er hos medlemmerne af Enhedslisten.

Cynthia McKinney blev første gang valgt til kongressen i 1992 i et distrikt hvor over 60 % af vælgerne er sorte, men efter flere forsøg blev hun i 2002 slået ud i primærvalget af dommeren Denise Majette i et valg hvor McKinney bl.a. kaldte Majette for en "Tomette" (Altså en kvindelig Onkel Tom) og hvor McKinneys far sagde at jøderne havde købt valget.

Hank Johnson blev i går endorsed af Atlanta Journal-Constitution, men den anbefaling man fik i Gwinnett Daily Post af Darrell Huckaby er væsentligt bedre.

Valget 8. november forventes lige som i 2002 at blive afgjort af at Georgia har et Open Primary system som betyder at uafhængige og republikanere kan stemme i det primærvalg de ønsker. Og ingen republikanere ved deres fulde fem ønsker at stemme i et republikansk primærvalg hvor vinderen ingen chance har for at slå hvem demokraterne nu stiller med, når man nu kan være med til at slippe af med Mckinney.

Ingen kommentarer: