30.8.06

Inouye dropper Lieberman

Efter i første omgang at have stået skulder ved skulder med Senator Joe Lieberman (D-CT) har hans kollega Senator Daniel Inouye (D-HI) valgt at droppe ham til fordel for partiets kandidat Ned Lamont. Det er en kritisk støtte fordi den 81-årige krigsveteran (WWII) fra Hawaii er en af partiets forsvarspolitiske høge og dermed åbner han op for at det er okay at være moderat og samtidg støtte Lamont. Det er dårlige nyheder for Lieberman (Gode nyheder og Lieberman høres sjældnere og sjældnere).

- Jeg fortalte nogle af mine venner at efter han (Lieberman, red.) gav den tale hvor han sagde at "Partiet ikke er det parti han kendte" vil han ikke få min støtte," sagde Inouye til Honolulu Advertiser.

Listen af demokratiske senatorer der stadigvæk holder på Onkel Joe er Ken Salazar (Colo.), Mark Pryor (Ark.) og Ben Nelson (Neb.). Til gengæld får Joe Lieberman fuld opbakning af den republikanske gruppe, men det er spørgsmålet hvor meget det kan bruges til noget. Republikanerne er ikke ligefrem det mest foretrukne parti i Connecticut.

På billedet er det Senator Inouye der her af Præsident Bill Clinton modtager en "Medal of Honor" for sin indsats med 442nd Regimental Combat Team under 2. verdenskrig.
Hvis man ser efter kan man se at Inouye mangler sin højre arm, som han mistede under krigen. Læs hvordan her.

Historietime
Sit dawn, class!

442nd bestod af amerikanere med japanske rødder og de kæmpede hårdt i både Nordafrika, Italien (ved Monte Cassino og Anzio for folk der ser Discovery), Frankrig og Tyskland. En anden tidligere Senator fra Hawaii, Spark Matsunaga, var også tilnyttet 442. regiment.
Heltene i det 442. regiment modtog tilsammen næsten 18.000 medaljer for deres indsats (fra Wikipedia):

Regimentet eksisterer stadigvæk den dag i dag, og blev i 2004 sendt til Irak.

Ingen kommentarer: