23.8.06

Måling: Krigen i Irak og Krigen mod Terror ikke det samme

Ifølge Berlingske Tidende, Ritzau og New York Times ser amerikanerne i følge en meningsmåling ingen sammenhæng mellem krigen i Irak og kampen mod den internationale terrorisme.

"51 procent af de adspurgte siger, at kampene i Irak ikke har noget at gøre med Bush-regeringens krig mod international terrorisme.

Målingen er ikke behagelig læsning for USA's præsident George W. Bush, der fra Irakkrigens begyndelse har insisteret på, at netop disse spørgsmål hænger uløseligt sammen."

Jeg vil gerne sætte spørgsmålstegn ved hvor ubehagelig en læsning det er for præsidentens rådgivere (jeg tror ikke Bush læser New York Times). Jeg tror de fleste er klar over at slaget om den offentlige opinion er ved at være tabt og at præsidenten mere eller mindre er "lame duck".
Staben kan i stedet begynde at koncentrere sig om vigtige ting så som hvor hans bibliotek skal ligge, hvem der skal ghoste hans erindringer og hvem han skal benåde når han træder tilbage. Målingen og den generelle stemning omkring krigen tror jeg ikke ændrer på noget. Bush har sagt at man bliver i Irak, i hvert fald i hans periode ud og det bliver op til hans efterfølger at finde ud af hvad han (eller hun) vil gøre ved problemet.

Omvendt er det en meget positiv for demokraterne der stiller op til årets kongresvalg, mange af dem har gjort Irak-krigen til et centralt emne i deres valgkamp. For mange af de demokratiske kandidater der stiller op i mere konservative distrikter er det ikke så direkte, men man mere en antyder at de lokale republikanske kongresmedlemmer er for tæt knyttet til Bush og kongressens ledere og derfor vil mange gå til valg på at de er en "independent voice".

Ingen kommentarer: