7.8.06

MI: Moderat kongresmedlem angribes fra højre

Mens alle øjne er rettet mod Connecticut hvor venstrefløjen ser ud til at få en sejr er situationen omvendt i Michigans 7. distrikt hvor kongresmedlem Joe Schwarz (R) (billedet) er under hårdt angreb af partifællen Tim Walberg.

Schwarz, der oprindeligt er uddannet kirurg, men bl.a. har været ansat for CIA, er et moderat firstteam kongresmedlem, medlem af Republicans for Choice, Republicans for Environmental Protection og The Republican Main Street Partnership, alle grupper der står for moderate synspunkter (og så er han også støttet af Riffelforeningen, John McCain og præsident Bush).
Han (altså Schwarz) var formand for McCains Michigan-kampagne i 2000 og regnes for at være en af de afgørende grunde til at The Maverick Senator from Arizona sejrede i The Wolverine State.

Modsat ham står Tim Walberg, en præst, der er endorsed af Club for Growth, en økonomisk konservativ gruppe, National Taxpayers Union, abortmodstandere og Gun Owners of America (USAs næststørste skydevåbenssammenslutning der prøver at være mere markant end NRA).

Schwarz blev valgt i 2004 hvor han drog fordel af at det yderste højre stillede med en masse kandidater i primærvalget (inklusiv Walberg der sluttede som nummer 3) og Schwarz fik så 58 % af stemmerne ved valget i november.

Der er valg i morgen og ingen har rigtigt noget overblik over hvordan de to kandidater står, men kilder tæt på Schwarz-kampagnen frygter at et lavt turnout vil betyde at sejren gåt til modkandidaten.

Det er ikke den blogs mission at tage side men et lille halvkvalt: Go Schwarz! skal det da blive til.

Ingen kommentarer: