5.8.06

Ingen overraskelser i Tennessee

Torsdag var der primærvalg i Tennessee. Det blev som ventet Bob Corker, den tidligere borgmester i Chattanooga, der vandt den republikanske nominering til senatorkandidat og han er nu storfavorit mod kongresmedlem Harold Ford, Jr. der vandt sit primærvalg med 79 % mod fire ukendte kandidater. Bob Corker fører i den seneste meningsmåling med 13 %. Vinderen skal afløse senator Bill Frist (R) der jo forsøger sig som præsidentkandidat.

Bob Corker taler til supporterne på valgnatten.

Guvernør Phil Bredesen (D) er storfavorit mod Statssenator Jim Bryson (R). Bryson fik 53 %. slog 6 andre partifæller.

Der er to open seats i kongressen. Det republikanske 1. distrikt som i 10 år har været passet af Bill Jenkins der nu skal på pension. Hans afløser bliver det nuværende State Rep. David Davis (R) der slog 12 andre kandidater, men der var kun 521 stemmer mellem ham og nummer to. Det 1. distrikt har været på republikanernes hænder siden 1849 og det er det jo nok også efter november.
State Rep. David Davis sammen med den tidligere majority leader Dick Armey (R-Texas).

Der var også 13 kandidater der gerne ville efterfølge Harold Ford, Jr. som kongresmedlem i det 9. distrikt. 12 sorte og en jøde stillede op i et distrikt hvor flertallet er sorte og her vandt Steve Cohen ved at sweepe "the white vote". Fords designerede afløser Nikki Tinker blev nummer to, hele 4000 stemmer efter Cohen.
Steve Cohen er dog endnu ikke sikker på at komme i kongressen. Jake Ford, lillebror til Harold, har besluttet at stille op som uafhængig.

Omkring en million vælgere deltog i hele dette demokratiske kalas.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

http://rightforcongress.blogspot.com

Anonym sagde ...

http://rightforcongress.blogspot.com