3.10.05

Harriet Miers indstillet til Højesteret

Præsident Bush har indstillet Harriet Miers fra Texas til at afløse Sandra Day O’ Connor. Miers har siden starten af året været juridisk rådgiver i Det Hvide Hus og før det var hun Deputy Chief of Staff samme sted.

Miers, 60, har ingen tidligere dommererfaring, men en lang karriere som privatpraktiserende advokat i Texas, hvor hun har været formand for advokatsamfundet i Texas (State Bar of Texas) og i en enkelt periode var hun republikansk medlem af byrådet i Dallas.

Det var som privatpraktiserende advokat at hun mødte daværende Guvernør Bush, og hun regnes for at være en af Bush’ personlige venner. Han gjorde hende bl.a. til formand for Texas’ Lotteri Kommission og da Bush blev præsident flyttede hun til Washington hvor hun har fungeret i tre forskellige positioner.

Fordi hun ikke har nogen baggrund som dommer eller politiker er der ikke nogen ”track record” der kan vise om hun er konservativ eller ultra-konservativ og demokraternes leder i Senatet, Harry Reid (D-Nevada) har i samtaler med Bush anbefalet hende. Det vil umiddelbart give hende en nem godkendelsesproces. Hun har dog arbejdet mod statsstøttet abort i Texas og hun deler Præsident Bushs filosofi om at dommere ikke skal lovgive i retssalen.

Harriet Miers bliver betegnet som meget hårdtarbejdende, hun skulle være blandt de første medarbejdere der kommer på arbejde og blandt de sidste der går.

Miers er født i Dallas, Texas, har en bachelorgrad i matematik og en jura-eksamen fra Southern Methodist University samme sted. Det er samme sted at førstedame Laura Bush har sin eksamen fra, Miers fik sin eksamen i ’67, Laura Bush året efter.

Rundt omkring på internettet er der ikke umiddelbart den store begejstring blandt republikanske partiaktivister, der mener hun er blevet håndplukket af Harry Reid for at få en nem godkendelsesproces, fordi Bush’s approval rating er så lav som den er.

Nyhederne på TV2 kaldte udnævnelsen for ”kontroversiel”, mit bedste bud er at den er det stik modsatte. Miers vil blive godkendt med stemmerne 80-20.

Ingen kommentarer: