22.10.05

Clinton mod McCain – i New Jersey

De to der i øjeblikket indtaget favoritrollen som deres partis foretrukne kandidat til præsidentposten i 2008, Senatorerne Hillary Clinton (D-NY) og John McCain (R-AZ) var begge to i New Jersey i går for at hjælpe de to kandidater til guvernørposten i The Garden State.

Hillary Clinton havde krydset statsgrænsen til Jersey og talte foran 1500 kvinder på vegne af sin kollega i senatet Jon Corzine, mangemillionæren der tjente sin formue som direktør i investeringsselskabet Goldman Sachs og som blev valgt til senatet samme år som Clinton (i 2000).

John McCain brugte sin dag sammen med 200 republikanske partiaktivister på et Brookdale community college i Middletown på vegne af Doug Forrester, en mangemillionær og tidligere borgmester i byen West Windsor.

En endorsement fra John McCain var vigtig for Forrester som forsøger at positionere sig som en moderat republikaner i en stat som i stigende grad bliver mere ”blå”.

Meningsmålinger viser at Corzine er foran med mellem 4 % og 9 % og dermed er favorit til at vinde valget den 8. november.

Trivia
  • Hverken Corzine eller Forrester er født i New Jersey, Corzine er født i Illinois og Forrester i Californien.
  • Corzine er indehaver af rekorden som den kandidat med den dyreste valgkampkampagne (minus præsidentvalg) nogensinde, hans senatsvalgkamp i 2000 kostede 62 millioner dollars.
  • Jon Corzine er den eneste nuværende senator med fuldskæg og skulle han blive valgt den eneste guvernør (en undersøgelse fra New Labour skulle ha påvist at et skæg koster mellem 1% og 2% på valgdagen, et gedeskæg noget mere).
  • Hvis Corzine bliver valgt, får han fornøjelsen af at skulle udpege sin afløser til senatet, de to oplagte afløsere er de to demokratiske kongresmedlemmer Frank Pallone og Bob Menendez.
  • Doug Forrester var republikansk kandidat til senatet i 2002 hvor han tabte til Frank Lautenberg der i sidste øjeblik måtte afløse Senator Bob Torricelli der trak sig p.g.a. korruptionsanklager.
  • New Jersey er den stat i Amerika med flest politikere bag tremmer dømt for korruption.

Hillary Clinton og John McCain har været en tur i Jersey for at hjælpe deres respektive partifæller i guvernørvalgkampen.

Ingen kommentarer: