19.10.05

Bush har kun opbakning i syv stater

At Præsident George W. Bush (R-TX) scorer rekordlave approval ratings skulle hverken være en nyhed for læsere af denne blog, eller dem der følger med i dagspressen i almindelighed. De landsdækkende meningsmålinger giver i øjeblikket præsidenten et sted mellem 37 og 40 % positiv tilslutning, den laveste siden han tiltrådte i 2001.

En meningsmåling fra USA Survey har lavet en lignende måling fordelt på de 50 stater. Målingen giver Bush 38 % for, 59 % imod, det interessante er imidlertid den enorme forskel der er på landsdelene. Præsidenten er mest populær i Utah hvor 61 % er positive, mod 36 % negative, mest upopulær er præsidenten i Rhode Island (så Sen. Lincoln Chafee skal nok ikke invitere Bush til sin næste fundraiser) hvor kun 29 % er positive overfor ham, 70 % imod.

Blandt de stater de stemte på John Kerry er Bush mest populær på Hawaii (hvor vejret altid er godt og folk derfor er mere positive) hvor 39 % er for, 54 % imod. Blandt de stater der stemte på Bush er folk i Ohio dem der giver ham den laveste rating 37 % for, 61 imod.

I seks stater giver et flertal af de adspurgte Bush deres opbakning: Utah 61, Idaho 55, Wyoming 54, Alaska og Nebraska 52 samt Oklahoma 51. Bush har desuden en positiv approval rating i North Dakota hvor 49 % er for, 48 % er imod.

Meget interessant er det nok at Bushs approval rating er så lav i steder som Texas (42 – 54), South Carolina (40 – 58) og Missouri (39 – 59), steder hvor præsidenten traditionelt har haft stor opbakning.

Hypotetisk, hvis målingen var udtryk for hvordan vælgerne ville sætte deres kryds (demokraterne får alle stater hvor flertallet er imod præsidenten) ville den demokratiske kandidat vinde med 481 stemmer mod Bushs 57. Det er naturligvis ikke sådan det går, men det betyder at håbefulde republikanske præsidentkandidater vil forsøge at differentiere sig for Bush.


Præsident Bush har rekordlav tilslutning, men det har nok ikke noget at gøre med Anders Fogh Rasmussen (V).

Ingen kommentarer: