13.10.05

Allen efterfølger Bartlet

TV-serien ”Commander In Chief” er en ny tv-serie om livet på 1600 Pennsylvania Avenue, serien følger USAs første kvindelige præsident Mackenzie Allen (I-VA), spillet af skuespilleren Geena Davis, kendt fra Thelma & Louise og A League of Their Own, der har overtaget jobbet efter den forrige præsident døde af et slagtilfælde.

Med på holdet er også Donald Sutherland (kendt fra M*A*S*H-filmen og Kellys Helte) der spiller den republikanske Speaker of the House Nathan Templeton.

Seriens skaber er Rod Lurie der lavede den politiske thriller The Contender med Jeff Bridges, Gary Oldman og Christian Slater om kampen om at få godkendt en kvindelig senator, Sen. Laine Hansen fra Ohio, til posten som vicepræsident. Det er ABC der kører serien.

Lidt om historien - Spoiler
Præsident Allen er tidligere kongresmedlem fra Virginia, åbenbart Independent, og universitetsrektor som var blevet udpeget som den republikanske runningmate, hvilket får hendes forgænger til at bede hende om at træde tilbage så førnævnte Templeton kan blive præsident.

Hendes første taknemmelighed til det republikanske parti bliver således at udpege den demokratiske vicepræsidentkandidat som afløser for sig selv. Et træk der nok i den virkelige verden ville føre til en rigsretssag. (Man kunne forestillle sig Præsident Bush der efter Cheneys afgang nominerer John Edwards som sin nye vicepræsident, det skulle nok tilfredsstille Sen. Trent Lott (Miss.), Sam Brownback (Kans.), Rick Santorum (Penn.) og resten af de konservative.)

Præsident Allen er gift med sin tidligere VP stabschef, og han har tre børn fra et tidligere ægteskab.

Det virker umiddelbart som en temmelig lam forhistorie – republikanske præsidentkandidater udnævner republikanske runningmates og hele konceptet med at have en vicepræsident er at vedkommende skal sidde otte år på sit kontor og vente på at chefen kradser af.
Republikanske præsidentkandidater udnævner ikke ugifte eller fraskilte kvinder til deres runningmates.

Igen kunne det se ud som en lidt sølle taktik fra producenternes side om at få en venstreorienteret præsident (eller i hvert fald en partiløs for ikke at skubbe nogen seere fra sig), men som alligevel er lidt republikansk (lidt ligesom Sen. Arnie Vinick (R-CA) i West Wing er en bleeding heart, treehugging liberal). Det kunne være sjovere og mere realistisk hvis man fik en rigtig konservativ Margaret Thatcher/Sen. Kay Bailey Hutchinson-type (når det nu skal være en kvinde) efter 7 år med den liberale Bartlet-administration.

En anmeldelse på IMDB kan dialogen i serien lam, men det samme blev sagt om Star Wars (Harrison Ford skulle angiveligt have sagt til George Lucas: You can write this, but you can't say it.").

1 kommentar:

Kasper sagde ...

Har du skrevet til TV2, DR eller en anden dansk kanal og spurgt, hvem der får den herhjemme?