19.10.05

VA: Hårdt angreb koster Kilgore føring

Det er en gylden regel på nettet at man som regel taber en debat hvis man sammenligner sin modstander med Hitler eller Stalin, den regel ser også ud til at gælde i amerikansk politik. I Virginia har den republikanske kandidat til senatet, justitsminister Jerry Kilgore i en reklame påstået at hans modstander, den demokratiske viceguvernør Tim Kaine, med sin holdning til dødsstraf ikke ville have henrettet Hitler.

Det angreb har tiltrukket hård kritik, ikke mindst fra jødiske interesseorganisationer der finder at den slags er med til at negligere holocaust.

Den seneste meningsmåling der er foretaget efter Kilgores meget hårde angreb giver Kaine en smal føring (47-45) og overraskelsen ligger måske og lurer. Kilgore er dog stadigvæk favorit til at vinde valget.

En anden historie fra The Old Dominion som er Virginias kælenavn er at Senator John Kerry (D-Mass.) havde været forbi for at hjælpe et par kongresmedlemmer, hvor den eneste kommentar fra Kaine-kampagnen havde været: ”Nå ja, er det i dag” på spørgsmål om Kerry skulle ”hjælpe” sin partifælle.

Ingen kommentarer: