11.10.05

AL: Guvernør klar til at tackle udfordring fra højre

Det republikanske primærvalg om hvem der skal være guvernørkandidat i Alabama vil uden tvivl blive et af næste års mest fulgte valg. Hvorfor så det? Fordi på den ene side står den nuværende Guvernør Bob Riley, en konservativ pro-business republican og på den anden side står tidligere formand for højesteretten i Alabama Roy Moore, berømt og berygtet som ”Ten Commandments Judge” da han ville opstille (eller fik) en statue med de ti bud foran sin højesteretsbygning, det var der imidlertid nogen der så som en unødig blanding af kirke af stat og de ti bud blev fjernet. Sagen er naturligvis forklaret nærmere på Wikipedia.

Roy Moore er derfor en favorit blandt de religiøse fundamentalister på den yderste republikanske højrefløj, der yderligere er blevet fortørnet over at Bob Riley har vedtaget en skattestigning.

Guvernør Riley sparkede i går gang i sin re-election campaign hvor han slog på de udmærkede økonomiske resultater der er blevet skabt i Alabama under hans ledelse og sagde så at:
"I have never, and I never will use my faith or belief in almighty God for
political purposes,".
En af grundene til at dette valg vil blive fulgt tæt er at Roy Moore med sine udtalelser får Louise Frevert, Søren Krarup og Eva Kjer Hansen til at virke henholdsvis tolerant, religiøst frisindet og som en blodrød kommunist. Blandt andet har han sagt om homoseksualitet at:
"Homosexuality is an act so heinous that it defies one’s ability to describe it.
The State carries the power of the sword, that is, the power to prohibit conduct
with physical penalties, such as confinement and even execution.".
Det ligger ikke i denne blogs natur at komme med hadske udfald eller gøre sig til dommer over andre menneskers syn på verden, men Roy Moore er i mine øjne en skamplet på Amerika og alt hvad der er godt ved Amerika, han er en fjende af frihed og jeg håber at Bob Riley giver ham en regulær omgang klø.

Alabama har 4,5 millioner indbyggere og er en af de fattigste stater i Unionen. George W. Bush fik 62,5 % af stemmerne ved præsidentvalget i 2004.

Guvernør Bob Riley (R-AL), her yderst til højre, på virksomhedsbesøg med sin guvernørkollega , præsidentlillebror John Ellis Bush (R-FL) og et par republikanske vælgere med meget lidt opfindsom tøjstil.

3 kommentarer:

Kasper sagde ...

Han lyder som en rigtig grim fyr - er der nogle af kandidaterne, der er endorsed af WH?

DanskPol sagde ...

Det Hvide Hus er endnu ikke gået igang med at endorse her 13 måneder før valget, men jeg vil gerne vædde hele min børneopsparing på at Riley vil blive bakket op af alle etablerede republikanere fra Sen. Chaffee (R.I.) til Sen. Brownback (KS), fra Giuliani til Bush. Roy Moore er den slags kandidat der vil få lidt opbakning fra et par ligegyldige kongresmedlemmer og de rabiate kristne organisationer. Mainstream holder på Riley.

DanskPol sagde ...

Roy Moore er en "Blues Brother", han er på en mission for gud og som jeg tolker det så er han 110 % dedikeret og overbevist om at han nok skal sejre.

Det virker det også lidt som et gengældelsesangreb fordi Riley ikke har støttet Moore da han blev fjernet som højesteretsdommer.

De tidlige meningsmålinger viste et flertal på 44-25, hvis man antager at vælgere der endnu ikke har besluttet sig går samme vej ender man med en Riley sejr på mellem 60% og 65%, men det kan sagtens blive tættere.