30.4.07

TX: Kongresmedlem Nick Lampson overvejer et senatskandidatur

Det Demokratiske Kongresmedlem Nick Lampson (R-Tex.) overvejer at stiller op til Senatet mod Senator John Cornyn (R-Tex.). Nick Lampson blev i 2006 valgt til kongressen i det distrikt som i mange år havde sendt den republikanske leder Tom DeLay til Kongressen.

Distriktet som Lampson er valgt i, Texas 22., er et meget konservativt distrikt og Lampson vil efter al sandsynlighed ryge ud ved næste valg, alene på grund af den demografiske sammensætning i sit distrikt.

Nick Lampson har allerede samlet en masse penge sammen og demografisk har han i virkeligheden bedre mulighed for at slå Cornyn i et "statewide race" end han har fpr at genvinde sit kongressæde. Demokraterne i Texas har ledt med lys og lygte efter en kandidat til at udfordre Cornyn, men Republikanerne sidder hårdt på det politiske system i det meste af Texas og det ene kongresmedlem kan vel være lige så godt som det andet, syntes holdningen at være.

En meningsmåling viser at Senator John Cornyn approval rating er et godt stykke under den magiske grænse på 50 % - den grænse der normalt indikerer at en "incumbent" skulle være mulig at slå.

Nick Lampson er lige kommet tilbage efter at have fået foretaget en stor hjerteoperation, men DSCC skulle være klar til at spæde lidt i kassen.

Senator John Cornyn blev valgt første gang ved valget i 2002 hvor han efterfulgte sin partifælle Phil Gramm. Cornyn blev for alvor berømt da han udtalte at "aktivistiske dommere selv var skyld i at folk gik amok i deres retsale.".

Kilde: Houston Chronicle

3 kommentarer:

Henrik Hansen sagde ...

Han vandt jo kun Texas 22 fordi at GOP ikke havde en kandidat på stemmesedlen, fordi de kom for sent med at anmelde en kandidat ( eller delay var anmeldt, mener at primærvalgene var afholdt da han trak sig).

GOP kørte så Councilwoman Shelley Sekula-Gibbs som white-in kandidat.
Altså vælgerne skal skrive hendes navn på stemmeseddel ( og det skal de gøre meget præcist og de skal jo vide at hun er kandidat. Den procedyre taber man selvfølgelig mange stemmer på)

Hun fik faktisk 41,8 % af stemmerne eller over 61.000 stemmer. Det er ikke rekord for en write-in kandidat. Der bliver tit valgt et byrådsmedlem, en borgmester og af til en state house medlem på den måde. Men på US- house niveau er det rekord.

Der er ingen tvivl om at han vil blive smidt ud af Texas 22.
Libetarian Party fik forøvrigt 6,1 % ved Bob Smither.

Anonym sagde ...

Jeg hører nu til dem, der tror, at han har større chancer for genvalg i Texas 22 end statewide.

Husk på at incumbent fordelen ikke er ubetydelig. Nogle demokrater er endda valgt i mere konservative distrikter.

Men i betragtning af, at en senatsplads er mere værd end en plads i huset, er det måske et meget fornuftigt bet at stille ham op mod Cornyn.

Garby sagde ...

Jeg tror ikke at Demokraterne får en bedre chance for at vinde et senateseat i Texas inden for de næste otte år end netop nu. Republikanerne får højst sandsynlig en røvfuld ved præsidentvalget og Cornyn er upopulær.