18.4.07

Alaskas "Onkel Ted" blev hædret

Senatet lagde den bitre politiske strid til side for en tid, og brugte i stedet lidt tid på at hædre Senator Ted Stevens (R-Alaska) for at være den længst siddende Republikanske senator.

Der blev fortalt gamle røvere og politiske anekdoter om manden som i Alaska bliver omtalt som "Onkel Ted".

Den Republikanske minority leader Mitch McConnell (R-Ky) kunne blandt andet fortælle om hvordan en yngre Ted Stevens havde kaldt en demokratisk udvalgsformand for en "son of a bitch" fordi vedkommende havde løbet fra en aftale.

Senator Daniel Inouye (D-HI), der blev valgt seks år før Stevens, kaldte ved samme lejlighed Stevens for den "Arktiske Strom Thurmond".

Stevens takkede de fremmødte og sørge også for at hædre alle sin tidligere staffers, der efter traditionen blev indført i alfabetisk rækkefølge i Kongressens arkiver. Det var en lang liste, men hvad kan man forvente sig når manden har siddet i Senatet i 40 år.

Ted Stevens, 83, blev udpeget til Senatet i 1968 til at efterfølge nyligt afdøde Senator Bob Bartlett (D). Ted Stevens havde kun en begrænset erfaring som medlem af delstatsparlamentet i Alaska, men guvernør Walter Joseph Hickel så åbenbart et eller andet i den unge Republikaner. Stevens er i hvert fald blevet genvalgt uden problemer i 1970, 1972, 1978, 1984, 1990, 1996 og 2002.

Og ja, Ted Stevens har allerede erklæret at han gerne vil genvælges i 2008.
  • Ted Stevens Anchorage International Airport er opkaldt efter ham.
  • Ted Stevens søn, Ben Stevens, er også politiker, men blev i 2006 involveret i en korruptionssag og valgte ikke at genopstille. Det var ellers ventet, at han på et tidspunkt skulle afløse sin far.
  • Ted Stevens kaldte "for nylig" internettet som et system baseret på "a series of tubes". Læs om talen her på Wikipedia, det er hylende morsomt.
  • Ted Stevens har været kollega med samtlige af Alaskas senatorer siden staten blev optaget i unionen, bortset fra forgængeren Bob Bartlett.
  • Hans fulde navn er Theodore Fulton Stevens og han er født i Indianapolis, Indiana.
Kilde: The Hill

4 kommentarer:

Niels Lund sagde ...

Med til historierne om Ted Stevens er hans store forkaerlighed for pork - en appetit naesten lige saa stor som Byrd's fra WV. Den klassiske histore om Stevens er hans "Bridge to Nowhere"; hvor hans sikrede en oeremaerkning paa 200 mio. USD til at bygge en bro i Alaska fra Ketchikan (8900 indb) til Gravina Island (50 indb). All politics is local.

Niels Lund sagde ...

In The Loop (Washington Post's fantisktisk politiske sladderklumme) har en historie om pork (hvorfra nogle af oplysningerne til ovennaevnte er hentet); http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/04/18/AR2007041802458_2.html (nederst)

Check endvidere www.porkbusters.org - de siger, at hvis Robert Byrd er "Emperor Palpatine of Pork", saa er Stevens "The Darth Vader of Pork"

niels Lund sagde ...

fantisktisk? maaske en kombination af faktisk og fantastisk - kan maaske bruges af Steven Colbert i The Colbert Report.

Garby sagde ...

Ja, historien om broen i Alaska er fantastisk, men endnu bedre var Stevens reaktion da hans kolleger ville stoppe dem, hvorefter han som en lille sur møgunge nægtede at give penge til genopbygningen af N'awlins.

http://amerikanskpolitik.blogspot.com/2005/10/senatet-fastholder-bridge-to-nowhere.html