21.4.07

Kongresmedlem DeFazio stiller ikke op til Senatet

Kongresmedlem Peter DeFazio (D-Ore.) sagde i et interview i går, at han besluttet sig for ikke at udfordre Senator Gordon Smith (R-Ore.) næste år.

DeFazio, 59, var den foretrukne valg for den demokratiske kampagneorganisation, DSCC, der bl.a. havde fået foretaget målinger der vidste, at DeFazio havde gode muligheder for at vinde. Men kongresmedlemmet, der er i gang med sin 11. valgperiode er lige blevet formand for et magtfyldt underudvalg (Subcommittee on Highways and Transit) i Trafikudvalget, et underudvalg der har ansvaret for at allokerer millioner af dollars til motorvejsprojekter.

DeFazio sagde i januar at han ikke havde lyst til at stille op, men han var blevet presset til at genoverveje sin beslutning. Beslutningen om ikke at stille op, sagde han, blev taget efter at han havde talt med mange mennesker, bl.a. et par tidligere kolleger der havde taget turen fra Repræsentanternes Hus til kongressen.

- I just did not feel that becoming a junior member of the Senate was going to allow me to serve as well and as effectively, particularly in the short term, as my current position, sagde DeFazio og sagde at det ikke havde været nogen nem beslutning.

DeFazio havde ikke nogen kommentarer til hvem han gerne så skulle udfordre Smith, som han ser som "extremely vulnerable".

Kilde: The Oregonian

Ingen kommentarer: