3.4.07

Oregon-kongresmedlem DeFazio overvejer at stille op til Senatet

Det demokratiske Kongresmedlem Peter DeFazio (D-Ore.) (billedet) har tidligere ikke vist den store interesse i at stille op mod Senator Gordon Smith (R-Ore.) , men en række, for Demokraterne positive, meningsmålinger har fået partibosserne til at skubbe DeFazio ind i kampen mod den moderate Smith.

Demokraterne anser Senator Smith for at være en af de mest sårbare kandidater i 2008, men et DeFazio kandidatur lider under at han ikke bryder sig om at fundraise.

- Måske hvis jeg vinder i lotteriet - men jeg køber ikke lottokuponer. Jeg kan ikke umiddelbart se en løsning på dette problem, sagde DeFazio mandag, men sagde at han samtidig ville komme med en afgørelse i næste måned.

Meningsmålinger fra DSCC viser at DeFazio fører med 42-38 mod Smith, og det må siges at være meget bekymrende tal for Republikaneren.

Peter DeFazio, 59, blev sidste år valgt til sin 11. periode i Repræsentanternes Hus , hvor han repræsenterer Oregons 4. kongresdistrikt, der dække det meste af statens kystlinie. Han prøvede, uden held, at blive Demokraternes kandidat til Senatet i 1995 hvor han tabte til sin daværende kollega i Huset - Ron Wyden.
Peter DeFazio er født i Massachusetts og er katolik.

Gordon Smith, 54, blev valgt til Statssenatet i Oregon i 1992, i 1995 var han kandidat til Senatet, et suppleringsvalg om at efterfølge Senator Bob Packwood (R) der havde trukket sig efter en række meget kedelige sager om sexchickane. Gordon Smith tabte til Demokraten Ron Wyden, men fik oprejsning året efter hvor han kunne efterfølge partifællen Mark Hatfield. Han blev ganvalgt i 2002 med en sejr på 56-40 over Demokraten Bill Bradbury.
Gordon Smith er i familie med de to Demokratiske kongresmedlemmer Mark Udall (D-Colo.) og Tom Udall (D-N.M.) og de er alle tre mormoner/LDS'er.

Kilde: DailyKos

Ingen kommentarer: