11.4.07

Clinton får støtte fra Geraldine Ferraro

Geraldine Ferraro, den første kvinde til at være på stemmesedlen til præsidentvalget for Demokraterne, gav i dag hendes støtte til Hillary Clintons præsidentkandidatur.

- Ved at vælge Hillary Clinton, kan vi smadrer det sidste glasloft en gang for alle, sagde Ferraro, der var runningmate for Walter Mondale i 1984.

- Og når vi gør det, vil vi samtidig vælge den mest kvalificerede og mest erfarne kandidat til præsident, argumenterede Ferraro.

For Hillary Clinton var det en ventet, men alligevel god nyhed.

- Ingen har gjort mere for at bane vejen for kvinder i politik end Garaldine Ferraro, sagde senatoren og fulgte op med flere pæne ord om Ferraro.

- De af os, der har arbejdet for kvinders ligestilling hele vores liv,vil sidde med stor tilferdshed og se når Hillary Clinton står en kold eftermiddag i januar og bliver sværget som den første kvindelige præsident, sagde Ferraro.

Geraldine Ferraro, 71, blev valgt til Repræsentanternes Hus i 1978 for et distrikt i Queens i staten New York. Nærmest ukendt i offentligheden blev hun valgt af Mondale som partiets vicepræsidentkandidat i 1984 frem for navne som Senator Gary Hart fra Colorado og San Franciscos daværende borgmester Dianne Feinstein.

Hun stillede ikke op til genvalg og Mondale/Ferraro fik som bekendt bank af Reagan/Bush, så vicepræsident blev hun ikke.

I 1992 stillede hun op som kandidat til Senatet i New York, men blev nummer to i primærvalget.

Kilde: The Hill

Ingen kommentarer: