10.4.07

iPods til alle

Udsigten til et budgetunderskud på en milliard dollars skræmmer ikke Demokraterne i Michigan, de har foreslået at alle studerende skal have en iPod. Det er angiveligt et spørgsmål om at ville højne uddannelsesniveuet i staten at Michigan-Demokraterne planlægger at bruge 38 millioner dollars på Ipods til alle studenterne i Michigan (om det skal være med eller under partilogo på er vist ikke helt sikkert...).

Michigan (og Virginia) har tidligere delt gratis computere ud til eleverne og i England har man givet PSP'er til eleverne, men det er vist første gang at der er gratis iPods til alle.

Kilde: The Raw Feed

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Idéen er ligeså utopisk som "gratis bærbar til alle", som har været fremme herhjemme.
Skoleelever finder selv ud af at købe bærbare computere - det er altså kun de dårligst bemidlede man skal hjælpe.
Jeg kan på ingen måde se hvordan en Ipod vil højne uddannelsesniveauet.

For et år eller to siden havde et af Ivy-league-universiteterne samme idé om at give deres freshmen (rus'er) en gratis Ipod.

Det er også skævt at det offentlige giver et kommercielt produkt væk - dette vil ødelægge konkurrencen på markedet.

Garby sagde ...

Ideen er jo på ingen måde utopisk, det koster skatteyderne i Michigan 38 millioner dollars og så får de studerende en iPod "Med venlig hilsen Staten Michigan".

Er det økonomisk uansvarligt? Ja, det vil jeg mene.

Er det god uddannelsepolitik? Nej, pengene kunne sikkert bruges bedre på at købe nye bøger, stole eller ansætte flere lærere.

Er det god politics? Jeg tvivler, ville jeg stemme på nogle politikere fordi de havde spildt min skattekroner på en iPod, nok ikke.

Anonym sagde ...

Det ville nok være mere rimeligt, hvis man anvendte pengene til at nedsætte den høje undervisningsafgift.

Måske ideen kan bruges i Norge, hvor de ikke ved hvad de skal bruge deres penge til, men ikke i et land der i forvejen skriger på fremtidsrettede offentlige investeringer.

Anonym sagde ...

@Garby - det er markedsfoering, ikke uddannelsespolitik.

Uddannelse er business - og ipods, PCere, PDAere, legater, besoegsrejser, reception, T-shirts, tasker osv. er alle midler i universiteters og nu ogsaa delstaters bestraebelser paa at tiltraekke studerende. Om udgiften staar maal med resultatet (stoerre optag paa delstatens colleges = stoerre indtaegt) er et godt spoegsmaal, men det er der sikkert nogle markedsfoeringsfolk, der har regnet paa...

Anonym sagde ...

Man kan faktisk sagtens bruge iPods i undervisningen. Det viser eksempelvis et projekt på Ørestad Gymnasium netop nu, hvor undervisningen podcastes til eleverne, og hvor eleverne fx selv indtaler tysk oplæsning og sender det til lærerne.

Flere universiteter "over there" podcaster ligeledes deres forelæsninger, og det er meget populært blandt studerende, der ikke altid lige kommer op til undervisningen kl. 08:00, og derfor i stedet kan hente dagens forelæsning direkte ned på iPod'en.

Anonym sagde ...

@Kasper - du har fuldstaendig ret. Jeg tager i oejeblikket et fag i "data mining" paa GWU (statistiske metoder til at finde mønstre/terrorister i store dataset), og der kan vi downloade ugens forelaesning til ipod (det virker faktisk ganske godt), ligesom een af forelaesningerne blev holdt virtuelt via Illuminate Live, da Washington lukkede pga 2 cm islag midt i februar. Også det fungerede fint. Jeg tror dog stadigvæk, at motivet er mere markedsføringsmæssigt end indlærings ditto i ovennævnte tilfælde.