3.4.07

Louisiana-senator blokerer for udnævnelse af chef for Ingeniørkorpset

Senator Mary Landrieu (D-Louis.) fortæller at hun har blokeret udnævnelsen af en ny chef for Hærens Ingeniørkorps, så der kan komme en ordentlig debat om kandidatens rolle i genopbygningen af New Orleans efter Orkanen Katrina.

Korpset har været udsat for stærk kritik for at have installeret vandpumper der ikke virkede. Senator Landrieu vil have statens revisorer til at undersøge om der har været fusk med i købene af de dårlige vandpumper. HUn vil også vide hvilken fare New Orleans befinder sig i og hvad Ingeniørkorpset havde forestillet sig da de indstallerede pumperne.

Som svar på kritikken siger Ingeniørkorpset at lidt pumpekapacitet er bedre end ingen og at selv om de er blevet indstalleret kan man sagtens fikse dem.

Senator Landrieu sagde at den blokering hun havde lavet på nomineringen af Generalløjtnant Robert Van Antwerp ikke er et angreb på hans kvalifikationer, men hun vil have at vide om han vil være en partner i genopbygningen eller "an agent of a failed status quo".

Senator Landrieu (Udtales: LAN'-droo), 51, har været under hård kritik siden orkankatastrofen, fordi hun på TV talte i lidt for positive vendinger om redningsarbejdet, hvilket fik CNNs ellers meget professionelle rapporter Anderson Cooper til at gå mere eller mindre amok. Hun har siden brugt en hver lejlighed til at kritiserer Bush, FEMA eller som nu Hærens Ingeniørkorps for deres manglende evner.

Hun er på valg igen i 2008 og er ramt af at mange af hendes kernevælgere er spredt i lejre ud over hele Gulf Coast-regionen. Desuden er hun et hadeobjekt for mange på Demokraternes venstrefløj der synes hun er alt, alt for konservativ.

Republikanerne har endnu ikke nogen foretrukken kandidat, men der tales om enten en rematch af 2002-opgøret med Suzanne Terrell Haik fra N'Awlins eller at Kongresmedlem Richard Baker fra Baton Rouge måske vil stille op.

Kilde: Associated Press

Ingen kommentarer: