30.4.07

Research, Esmann?

Det var en smule misvisende når Frank Esmann i sin klumme i Nyhedsavisen under overskriften "En prins træder i karakter" skrev, at "i den amerikanske kongres er der siger og skriver ét medlem som har et barn i Irak".
Om det var dårlig research eller bevist fordrejning af fakta, skal jeg ikke kunne sige, for en simpel søgning på internettet viser, at der er masser af amerikanske politikere der har masser af helt personlige og familære interesserer i Irak-krigen.

Udover Senator Tim Johnson, demokraten fra South Dakota, der bliver fremhævet i Michael Moores film "Fahrenheit 9/11" som den eneste med en søn i Irak, er der yderligere en håndfuld af de amerikanske kongresmedlemmer der enten har, har haft eller vil have, børn eller familiemedlemmer i Irak. Og det er på trods af at gennemsnitsalderen på de amerikanske kongresmedlemmer er tæt på 60 og der er simpelthen få mennesker i den alder der har børn i den alder, hvor udstationering til Irak er aktuelt.

Senator John McCain (R-Ariz.) har to sønner i militæret. Præsidentkandidatens ældste søn, der også hedder John McCain er den fjerde generation af McCains på flådeakademiet i Annapolis og den yngste søn Jimmy meldte sig sidste år til Marinekorpset og vil med stor sandsynlighed blive udstationeret til enten Irak eller Afghanistan.

Kongresmedlem Duncan Hunter (R-Calif.) der også stiller op som præsidentkandidat, har en søn der er på vej til at tage sin tredje tur til Irak med det amerikanske marinekorps. Sønnen, Duncan Duane Hunter, er udset til at overtage sin fars plads i kongressen, men han vil med al sandsynlighed være i Irak ved valget i 2008.

Senator Kit Bond (R-Missouri) har en søn, Sam, der kom hjem fra udstationering med marinekorpset i Irak i foråret 2006 og som i øjeblikket træner til en tur nummer to.

Den nyvalgte Senator James Webb (D-Virg.) der selv er veteran fra Marinekorpset, blev valgt i
november efter en valgkamp hvor han havde haft sin søns støvler på under hele kampagnen. Sønnen var, og er stadig, udstationeret i Irak.

For et andet nyvalgt kongresmedlem, Demokraten Patrick Murphy fra Pennsylvania, har krigen i Irak været en personlig oplevelse. Han var med den berømte 82. luftbårne division i Irak i syv måneder fra 2003 og 2004 hvor han blev dekoreret med en "bronze star" for sin indsats.

For Senator Max Baucus, den demokratiske veteran fra Montana, har Irak-krigen været en personlig tragedie, han mistede sin nevø, Philip Baucus, der faldt i Al Anbar-provinsen sidste sommer.

Udover dem jeg har nævnt har også de republikanske kongresmedlemmer Joe Wilson (S.C) og Todd Akin (Missouri) sønner der har været i Irak og tidligere justitsminister John Ashcroft, der ligesom Bond og Akin er fra Missouri, har en søn i flåden

Det er klart, at Irak-krigen ikke påvirker flertallet af den velbeslåede amerikanske middelklasse som Vietnam-krigen gjorde, på grund af værnepligtens afskaffelse. Men det er skuffende, at en såkaldt USA-ekspert blot uden videre stanger en forkert myte ud til læserne, når to minutters research kunne have givet et mere nuanceret billede.

Men det er selvfølgelig nemmere, at copy-paste sine gamle fordomme, end at formidle fakta til læserne.

Indlægget er også sendt i en "sligtly modyfied version" til Nyhedsavisen.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Har egentlig altid synes, at Esmann var lidt af et blålys.

Hans tilgang til amerikansk samfund og politik er groft sagt noget i retning af, at få DR temalørdag til at sende ham på køretur rundt i USA i åben sportsvogn, til Hawai for lige at lodde stemningen op til valget eller op i en F-16 over Pensacola for at finde ud af, hvad den menige amerikaner tænker.

Anonym sagde ...

Interessant. Hvad er din kilde?

Garby sagde ...

Hvem? Mig eller Uffe?