3.10.06

Washington Times: Speaker Hastert må gå af!

Speaker Dennis Hastert (R-Ill.) vidste allerede sidste år at Representative Mark Foley (R-Fla.) sendte e-mails til unge piccoloer i kongressen og den manglende indgriben i sagen får nu avisen Washington Post til at kræver Hasterts afgang.

“House Speaker Dennis Hastert must do the only right thing, and resign his speakership at once. Either he was grossly negligent for not taking the red flags fully into account and ordering a swift investigation, for not even remembering the order of events leading up to last week's revelations -- or he deliberately looked the other way in hopes that a brewing scandal would simply blow away.” Skriver avisen i en leder.

De sidste par dage har været et langt slagsmål, fingerpointing og forsøg på at vaske hænder i forhold til hvem der vidste hvad og hvornår.
Kort, som jeg har forstået det, så har Rep. John Shimkus (R-Ill.) der er formand for det tremandsudvalg (To Republikanere og en Demokrat) der har kontrollen med Repæsentanternes Hus piccoloprogram kendt til e-mailudvekslingen siden sent i 2005, efter han er blevet gjort opmærksom på det af Rep. Rodney Alexander (R-La.) som er det kongresmedlem som den pågældende piccolo er tilknyttet. Shimkus siger at han fortalte det videre til Hastert der åbenbart bag lukkede døre bad Foley om at holde sig fra den slags, men ellers ikke gjorde mere ved sagen.
Den forklaring hænger naturligvis meget dårligt sammen med at en talsmand for Speakeren var ude at sige at Hastert ikke vidste noget om det før historien brød for et par dage siden – ups!

Shimkus er dog selv kommet under heftig kritik fordi han ikke fortalte hverken Rep. Shelley Moore-Capito (R-W.V.) eller Rep. Dale Kildee (D-Mich.), som er de to andre medlemmer af udvalget om Foleys aktiviteter.

Republikanernes kampagnechef (og ikke partiformand som han blev betegnet i et større dansk dagblad der for nylig skiftede format) Rep. Tom Reynolds (R-N.Y.) er også uden luppen for angiveligt at have modtaget penge fra Foley selv efter at han var blevet gjort opmærksom på sagen af Alexander.

Majority Leader John Boehner (R-Ohio) går fri, både fordi Shimkus angiveligt refererer direkte til Speakeren, men også fordi alt det her sker mens Rep. Roy Blunt (R-MO) er midlertidig leder som følge af Rep. Tom DeLays (R-Texas) afgang.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

D. Garby:
"Republikanernes kampagnechef (og ikke partiformand som han blev betegnet i et større dansk dagblad der for nylig skiftede format) Rep. Tom Reynolds (R-N.Y.)"

- republikanernes kampagnechef til repræsentanternes hus (og ikke republikanernes kampagnechef som han blev betegnet på en spændende dansk blog med et vist format) Rep. Tom Reynolds (R-N.Y.)
;-)

DanskPol sagde ...

Hey, jeg har muligheden for at slette indlæg og den slags næsvis tone tolereres bare slet ikke. Specielt ikke den slags anonomye hit and run-angreb.

Anonym sagde ...

Hvorfor går Hastert ikke af? Er det bare mig, eller er det åbenlyst, at han bliver nødt til det? Hvis ikke, bliver han alligevel ikke Majority Leader efter valget.

Anonym sagde ...

Spændende udvikling. Hastert er vist en færdig mand...

PS. "Republikanernes kampagnechef" er en rimelig fordanskning af at være formand for NRCC. Så kære anonyme ordkløver: Der er ikke noget at komme efter.

(Bortset fra at Dale Kildee er demokrat, men det er vel en mindre lapsus)