17.10.06

Republikanerne omgruppere før slutningen

Senatsvalg: Den republikanske partiorganisation valgte i weekenden at omprioritere sine sidste pengeressourcer her hvor midtvejsvalget går ind i sin sidste og afgørende fase. Det skriver avisen New York Times.

Den republikanske partiorganisation, RNC, kiggede på meningsmålinger og skulle beslutte hvilke kandidater der skulle have penge og kampagnemedarbejdere i de sidste uger. Taberen af det spil blev Senator Mike DeWine i Ohio der øjensynligt er så langt bagud i meningsmålingerne at RNC ikke længere anser det for sandsynligt at han kalde holde pladsen. Den republikanske partiformand Ken Mehlman har hele dagen i dag forsøgt at dræbe historien og sagt at RNC selvfølgelig er interesserede (dårlig oversættelse af ordet: ”Committed”) i Ohio og at man stadigvæk regner med at DeWine vinder.

Det bliver dog ekstra svært for DeWine, fordi den republikanske guvernørkandidat i Ohio, Ken Blackwell, er bagud med 15-20 %. Det betyder at der ikke er meget hjælp at hente derfra i form af vælgere der vil strømme til stemmeurnerne for at støtte den republikanske liste.

RNC besluttede at satse på fire stater, de tre sydstater Virginia, Tennessee og Missouri hvor de republikanske kandidater er hårdt pressede af deres demokratiske modkandidater og hvor meningsmålingerne i de sidste uger har vist dødt løb alle tre steder samt i New Jersey som er den eneste sted hvor republikanerne har en mulighed for at fravriste demokraterne et ”seat”. New Jersey er en meget heftig udskrivning for begge partier fordi reklamerne skal købes på de dyre tv-markeder i New York City og Philadelphia hvor man regner med at en uges reklamer koster 2,5 millioner dollars.

Ingen fra RNC ville ud med hvor mange penge der præcist ryger de forskellige steder hen, da man mener det ville give demokraterne lidt for nemt spil i forhold til modsvar.

Ingen kommentarer: