14.10.06

Gaver til Bush

Bush fik gaver for næsten en halv million kroner. Det skriver Berlingske Tidendes Hannibal Erngaard.

"Hvis den amerikanske præsident modtager gaver - det gælder også hans minstre - forsvinder de automatisk ud på et fjernlager, langt uden for hans rækkevidde - i hvert fald så længe de er mere værd end 305 dollars værd - ca. 1.800 kr.

Gaver over denne værdi bliver betragtet som det amerikanske folks ejendom og bagatelgrænsen skal samtidig sikre, at statshoveder og rige forretningsfolk ikke skal kunne influere på amerikansk politik. Hvorfor grænsen går ved 305 dollars står hen i det uvisse.

Først langt senere - når George W. Bush viderefører en lang tradition for præsidenter og laver et museum - vil de kostbareste gaver blive vist frem for offentligheden. De får ikke en plads hjemme på kamin-hylden med mindre han benytter sig af en musefælde-klausul, der gør, at han kan løskøbe gaverne til den anslåede værdi - minus 305 dollars.", skriver altså Berlingske Tidende.

Det er blevet til en masse forskellige gaver som præsidenten altså i følge loven burde sige "nej tak" til, men udenrigsministeriet har i alle tilfælde ment at "Non-acceptance would cause embarrasment to the donor and U.S. Government". Hvilket sikkert er et afgørende argument for at George Bush ikke takkede nej tak til et billede af en unavngiven skandinavisk dronning og hendes franske prinsegemal...

Hele listen kan ses her.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Anders Fogh, den fedtsyl, har kun givet ham nogle frimærker, mens Dronningen trods alt pungede ud med et billede af hende og Prins Henrik samt en H.C.Andersen-bog...

DanskPol sagde ...

Jeg synes det fortæller meget om danskernes selvforståelse at ALLE andre nationer der har givet billeder har motiver af enten præsident Bush eller på en eller anden måde har en reference til USA, bl.a. gav Maltas primeminister en billedeserie med amerikanske krigsskibe i Vallettas havn, mens både Rusland, Slovakiet og Columbia gav nogle billeder af Bush-familien på besøg i deres lande. Men ikke Danmark - der skal man sku' bare have et billede af dronningen. Vi er sku' et fantastisk land.

Anonym sagde ...

Ikke desto mindre hænger der faktisk et billede af dronning Margrethe og Reagan på Reagan's Library.

Og det er lidt en bedrift at møve sig ind der. Det handlede ellers mest om Nancy.

DanskPol sagde ...

Til ML: Der er alligvel en forskel på at give et billede til Reagan af ham og dronningen, mens Bush får det officielle royale foto af dronningen og Prins Henrik.