30.10.06

Kun tre tætte guvernørvalg.

Mens kampen om kontrollen med Kongressen er nærmest foruroligende tæt rigtig mange steder oplever man ikke på samme måde tæthed i de 36 kampe om adgangen til guvernørkontorerne.
Langt de fleste steder er den ene kandidat så langt foran at det nærmest er pinligt for udfordreren, f.eks. i Oklahoma hvor guvernør Brad Henry (D) fører 62-32, i Tennessee hvor guvernør Phil Bredesen (D) fører 64-28 og i Nebraska hvor guvernør Dave Heineman (R) har et forspring på 50 %, 70-20.

Tilbage står der at der kun er 3 stater hvor der er reelt usikkerhed om udfaldet på næste tirsdag. Alle tallene er taget fra pollster.com der har udregnet et gennemsnit af de fem seneste målinger.

Minnesota
Guvernør Tim Pawlenty (R) har været usikker fra start i en stat det er overvejende stemt for Demokraterne. Pawlentys udfordrer er justitsminister Mike Hatch (D) der har et lille forspring i meningsmålingerne, 46-43.

Iowa
Guvernør Tom Vilsack (D) (og ikke Tom Harkin som jeg først skrev, silly me!) stopper og valget står mellem det moderate republikanske kongresmedlem Jim Nussle (R) og statssekretær Chet Culver (D).
The Hawkeye State har i mange, mange år været en swing state og det var allerede fra start forventet til at blive tæt. De seneste målinger siger 46-43 i Culvers favør.

Idaho
Guvernør Jim Risch (R) stopper og det var forventet at kongresmedlem Butch Otter (R) på nuværende tidspunkt var foran med omkring 40 % i meningsmålingerne, men som jeg skrev i går viser en måling altså at der dødt løb mellem Otter og den demokratiske kandidat Jerry Brady.
Der er kun foretaget to meningsmålinger i det valg så den statistiske usikkerhed er ret markant.

Demokraterne vil sikkert gerne have at jeg også nævner at der er tæt løb i Alaska hvor republikanske Sarah Palin kun har et fem procents forspring til sin modstander, tidligere guvernør Tony Knowles. Den seneste måling gav dog Palin en føring på 48-39 og der er fem gange så mange registrede Republikanske vælgere som der er Demokrater.

Der er desuden marginal usikkerhed om tre demokratiske guvernørposter i tre "blå" stater, nemlig i Oregon, Wisconsin og Michigan, hvor forspringet kun er på mellem fem og syv procent, men jeg vil gerne vove den påstand at alle tre guvernører her bliver sikret af den demokratiske bølge.

Ja, og Arnold "The Governator" Schwarzenegger (R) bliver også genvalgt i "Kah-lee-fohnia".

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Iowa: Der må vist være tale om Tom Vilsack og ikke Tom Harkin, der som bekendt er statens senator.

DanskPol sagde ...

JA, fejlen er rettet.